Laadpaal Thuis Kosten uitleg en offerte aanvragen

Je huis duurzamer maken en een hoop maandelijkse kosten besparen ? Dan kan een laadpaal voor je auto zeker nuttig zijn. Laadpaal thuis kosten ? en hoe werkt dat precies.. Lees op deze pagina alles wat je moet weten en vraag direct tot 4 gratis laadpaal offertes aan. Zodoende kan je een aantal bedrijven uit je regio vergelijken, makkelijk toch?

laadpaal thuis kosten

Hoe werkt een laadpaal voor thuis?

Heb je een hybride of elektrische auto in bezit of twijfel je over de aanschaf van zo’n auto? Het is belangrijk om te realiseren dat de elektrische auto met grote regelmaat dient te worden opgeladen. Een laadpaal bij je thuis, op je werk of in de straat kan dan uitkomst bieden. Maar hoe werkt zo’n laadpaal precies en wat zijn de voordelen? We leggen het even praktisch uit.

Eerst even een korte uitleg waarin het hele proces in enkele zinnen wordt uitgelegd:

 • Via een laadkabel verbindt je de elektrische auto met een laadpaal;
 • Deze geeft een signaal als de verbinding daadwerkelijk werkt;
 • Vervolgens zal het opladen direct starten;
 • De batterij in de auto wordt opgeladen
 • Als je een elektrische auto hebt, wil je natuurlijk van alle gemakken voorzien worden zodat je altijd optimaal gebruik kunt maken van je auto. De gemakkelijkste optie is het aanschaffen van een laadpaal bij je thuis of op je werk. Daardoor heb je geen obstakels meer als losse kabels of openbare laadpalen, maar kunt je altijd rekenen op je eigen laadpaal.

Bij Fixmijnhuis.nl ben je aan het goede adres voor een oplossing. Let er op dat je twee rechterhanden nodig heeft voor het installeren van een laadpaal thuis. Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om via ons een bedrijf in te schakelen om het te laten doen.

Wat zijn de voordelen van een laadpaal thuis?

Elektrische auto’s worden inmiddels aan de lopende band verkocht. Consumenten raken steeds meer overtuigd van de voordelen van elektrisch rijden. Bovendien bieden verschillende automerken momenteel aantrekkelijke modellen met efficiënte motoren voor een mooie prijs aan.

 • Nooit meer in de rij bij een laadstation
 • Laad je elektrische auto ’s nachts op!
 • Goedkoper opladen met je eigen laadpaal
 • Je kunt zelfs geld verdienen met je laadpaal
 • Gratis rijden op je eigen groene stroom
 • Je kunt je auto gebruiken om energie op te slaan
 • Profiteer de hele dag van zonne-energie
 • Slim laden met je smart home
laadpaal kosten

Verschillende soorten laadpalen

Je kunt kiezen voor een 1-fase of 3-fase laadpaal. Een 3-fase laadpaal maakt van 3 keer zoveel vermogen gebruik. Namelijk 3 x 230 V. Hierdoor noemen we het krachtstroom. Het standaard vermogen bij een 3-fase laadpaal is 3 keer 25 A ( en hoger ). Bij een 1-fase laadpaal kun je maximaal tot 3,7 kW opladen. Bij een 3-fase laadpaal is dit bijna 3 keer zoveel, 11 kW om precies te zijn. Veel mensen die koken op inductie en daarnaast nog meerdere huishoudelijke apparaten gebruiken die veel stroom vragen, hebben een aanpassing in de meterkast laten maken. De 3-fase aansluiting is bij de netbeheerder als uitbreiding aan te vragen. Een elektricien kan deze dan voor je aansluiten. Het aanvragen van de uitbreiding bij de netbeheerder kost gemiddeld €200 – €300 exclusief btw.

Ons Advies

Ons advies is om te kiezen voor een 3-fase laadpaal. Zo ben je ervan verzekerd dat je elke elektrische auto thuis kunt opladen. Een 1-fase laadpaal is niet geschikt voor het opladen van je elektrische of hybride auto. Een sauna, warmtepomp of elektrische garagedeur werken op krachtstroom. Bij ons kun je ook de elektricien vinden die je meterkast aanpast om zo van krachtstroom gebruik te maken.

Laat de elektricien een aparte groep aanmaken voor je oplaadpaal. Dit om kortsluiting in huis te voorkomen. De elektricien zal een aardlekschakelaar installeren. Zo kies je voor optimale veiligheid.

Besparen op laadpaal thuis kosten kan zo

De benzineprijzen zijn de afgelopen jaren gestegen. Door thuis op te laden, bespaar je fors op de brandstofkosten. Voor het thuisladen ben je gemiddeld €0,0035 per km kwijt. Bij een openbare laadpaal ben je vaak ook nog startkosten kwijt. Verder kun je besparen op het rijden door een subsidie aan te vragen. Als je dit als particulier doet, verschilt het per gemeente of je een subsidie kunt aanvragen. Informeer daarom altijd bij je gemeente.

Voordeel voor bedrijven met laadpalen

Voor bedrijven zijn er meer fiscale voordelen. Je kunt gebruik maken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Deze extra fiscale afschrijving kan oplopen tot het wel terugkrijgen van 28% van de gemaakte kosten voor de laadpaal. Op de website van de Belastingdienst kun je meer informatie lezen. Een tweede fiscale voordeel voor bedrijven is via de MIA. Dit staat voor Milieu Investeringsaftrek. Als je een laadpaal voor eigen voertuigen hebt, kun je onder voorwaarden op fiscaal voordelen rekenen. Van de fiscale winst mag je dan 36% van de totale aanschafkosten aftrekken. Dit kan enkel als de investering hoger als €2500 is.

Een andere mogelijkheid voor zakelijk fiscaal voordeel is de Vamil-regeling. Je hebt als investeerder zelf de keuze wanneer je de investering van de laadpaal afschrijft. Bij een snelle afschrijving, vermindert de fiscale winst. Het gevolg is dat je minder belasting afdraagt. Bij een lage winst kun je de Vamil-regeling gebruiken voor de kosten van de laadpaal. Je schrijft dus een minder groot deel van de investering af.

klusbedrijf offerte vergelijken

Dit is waarom Fixmijnhuis.nl geschikt is om jou te helpen bij deze klus

Fixmijnhuis.nl heeft een groot netwerk aan vakmensen. Een laadpaal thuis dien je echt door een vakman te laten installeren. Allereerst vanuit veiligheidsoverwegingen, daarnaast kan de vakman aanpassingen in je meterkast maken. Bij Fixmijnhuis.nl vindt je een vakman voor iedere klus. Een grote of kleine klus, wij hebben de juiste vakman voor je! Vraag onderstaand tot 4 Gratis offertes aan om een laadpaal thuis te laten plaatsen.

Gratis Laadpaal Offerte Aanvragen

 

Deze website maakt gebruik van Cookies

View more
Accepteren en Doorgaan