Betonvloer in Huis

Betonvloer in huis? Betonvloeren waren al trending in 2020, maar in 2021 is het dé interieur trend. Betonvloeren hebben een strak en stijlvol uiterlijk en geven je interieur een moderne tint. Ben jij benieuwd naar wat er past bij een betonvloer en wat de voordelen zijn? Lees gauw verder en kom erachter.

De betonvloer Trend

Toen fabriekspanden en loodsen werden omgetoverd tot woningen en kantoren, bleef de betonnen vloer steeds vaker liggen vanwege de robuuste, ruwe uitstraling. Deze trend werd overgenomen in nieuwbouwwoningen en zo is de betonvloer aan zijn populariteit gekomen. Het is zelfs mogelijk met een vloerverwarming voor de warme voetjes in de winter. Wist je dat beton ook zorgt voor extra isolatie in de woning en het dempt ook een hoop geluid.

Tegenwoordig wordt de betonvloer veel gecombineerd met een industrieel interieur, denk aan veel staal, bakstenen en oneffenheden. De kleuren wit, grijs en zwart komen veel terug. Daarnaast past de trend van koper heel goed bij een betonvloer en binnen het industriële interieur. Wil jij geen industrieel interieur maar wel een betonvloer? Zorg in de rest van je interieur dan voor zachte kleuren en veel accessoires van stof zoals kussens en dekens.

Een betonnen vloer voor elke ruimte

Een betonvloer wordt vaak gebruikt in de woonkamer of op de begane grond van een woning, maar is ook erg geschikt in de badkamer, slaapkamer, keuken, etc.

betonvloer slaapkamer

Betonvloer schilderen

We zien betonvloeren vaak puur en onbewerkt, maar wist je dat ze ook goed te beschilderen zijn? Geen kleur of patroon is te gek. Zo kan je de vloer minder industrieel maken door middel van een patroontje of geef je een andere feeling aan je vloer met een roestbruine kleur.

Betonnen trap

Niet alleen betonvloeren zijn hip, ook een betonnen trap is een ware trend. Deze twee trends passen perfect bij elkaar, maar zijn los van elkaar ook echte eyecatchers.

Prijs van een betonvloer

De prijs van een betonvloer is onder andere afhankelijk van het oppervlak, de moeilijkheidsgraad en de dikte. Een betonvloer kost tussen de € 50 en € 250 per vierkante meter. Het is verstandig om bij verschillende partijen offertes aan te vragen. Door prijzen te vergelijken kies je eenvoudig voor de beste deal die past binnen jouw budget.

betonlook trap
woonkamer vloerverwarming
betonvloer badkamer

Voordelen betonvloer

Buiten dat betonvloeren erg populair zijn, hebben ze ook een aantal interessante voordelen:

Naadloos

Doordat een betonvloer geen naden heeft, heb je geen last van vuil dat daar tussen gaat zitten. Het oppervlakte is makkelijk schoon te maken doordat de vloer zo glad is.

Goedkoper bij grote oppervlakken

Laat je de hele vloer van je begane grond voorzien van een betonvloer? Bij grote oppervlakken is het voordelig om voor beton te kiezen, omdat de totaalprijs dan lager wordt. Daarnaast is beton makkelijker te plaatsen in grote oppervlakken.

Unieke uitstraling

Door de verschillende processen bij het gieten van een betonvloer, ziet geen betonvloer er hetzelfde uit. Je hebt dus een unieke vloer.

Nadelen betonvloer

Helaas zijn er ook nadelen verbonden aan een betonvloer. Deze nadelen zijn niet onoverkomelijk en met goede verzorging is jouw betonvloer jarenlang in perfecte staat.

Dof

Na een aantal jaar kan de glans van je betonvloer af gaan en gaat de vloer dof ogen. Dit gebeurt vooral op plekken waar veel gelopen wordt. Er zijn producten die de dofheid tegengaan.

Barsten en scheuren

Ook beton wordt beïnvloed door temperatuurverschillen en vocht. Daarom is het noodzakelijk om de vloer van uitzetvoegen te voorzien. Hierdoor ontstaan er geen barsten en scheuren in de vloer en geniet je jarenlang van een gave vloer.

Met een betonvloer kan je veel kanten op en geef je je woning een moderne uitstraling. Niet alleen in je woonkamer, maar ook in je badkamer en slaapkamer is een betonvloer prachtig.

Deze website maakt gebruik van Cookies

View more
Accepteren en Doorgaan