Vind de beste schilder voor je schilderwerk project

Schilderwerk geeft een prachtige uitstraling aan je huis, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Is jouw huis aan een nieuwe lik verf toe? Een schilder voert dit project graag voor je uit en voorziet jouw huis van een mooie nieuwe laag verf. Op deze pagina lees je meer over schilderwerk prijzen, wat een schilder doet, binnenschilders en buitenschilders, de winterschilder en handige tips. Tevens kan je hier tot 4 offertes aanvragen van schilders uit jouw regio, vrijblijvend de kosten vergelijken – handig toch?

Binnenmuur schilderen offerte

Wat kost een schilder?

Wat kost een schilder eigenlijk? De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het oppervlak. De kosten van een huis schilderen zijn natuurlijk hoger dan het schilderen van een muur. Daarnaast is de prijs ook afhankelijk van het uurtarief van de schilder en of de kosten van de verf inbegrepen zijn.
Hoewel de prijs van schilderwerk afhankelijk is van meerdere factoren, is er wel een gemiddelde prijs te geven. Bekijk hieronder een handig prijsoverzicht.

Project Buitenschilder Binnenschilder
Schilderwerk per m2 € 35 – € 40 € 30 – € 35
Sauswerk per m2 € 10 – € 15
Spuitwerk per m2 € 6 – € 10
Uurtarief schilder € 35 – € 40 € 40 – € 50

Wat doet een schilder?

Een schilder heeft meerdere werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het schuren en lakken en zelfs kunnen ze super goed behangen. Benieuwd wat een schilder voor jou kan betekenen? Lees hier meer over de werkzaamheden van een schilder.

Schilderwerk voorbereiden

Voordat de schilder aan de slag gaat met het verven, moet de ondergrond worden voorbereid op het schilderwerk. Zo moet de ondergrond vlak mogelijk zijn en het schilderwerk ontvet. Zo hecht de verf het best en zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk van je schilderwerk geniet.

Schilderwerk onderhouden

Om je schilderwerk mooi te houden en er langer van te genieten, is het onderhouden van schilderwerk nodig. Bij schilderwerk onderhouden moet je denken aan het schoonmaken en controleren van je schilderwerk. Het onderhoud van je schilderwerk kan je zelf doen, maar een schilder neemt dit graag van je over. Heb je een project waar je zelf moeilijk bij komt? Dan is het fijn om een schilder te vragen om het na te lopen.

De verf aanbrengen

De meeste tijd spendeert een schilder natuurlijk aan het schilderen zelf. Dakkapellen schilderen of muren schilderen, de schilder draait zijn of haar hand er niet voor om. De schilder vertelt je meer over de mogelijkheden voor jouw schilderwerk en adviseert ook in het kiezen van de verfsoort. Er zijn 2 manieren waarop een schilder je muur verft:

Sausen

Sausen is de traditionele manier van schilderen, namelijk met een roller en een kwast. Omdat dit lichamelijk veel vergt van de schilder, is de prijs van sauswerk gemiddeld hoger dan de kosten van spuitwerk.

Spuitwerk

Wil je een grote muur laten verven? Dan is kiest de schilder waarschijnlijk voor spuitwerk. Hierbij wordt de verf op de muur gespoten, waardoor je snel een groot oppervlak schildert. Bij spuitwerk is het belangrijk dat de rest van de ruimte goed is afgedekt, om spatten te voorkomen.

Weet je niet zeker of je schilderwerk aan vernieuwing toe is? Een schilder is goed in staat om je schilderwerk te beoordelen en aan te geven of het herstellen van je schilderwerk misschien al voldoende is.

Schilderwerk herstellen

Is je schilderwerk beschadigd geraakt na verloop van jaren? Vooral aan de buitenkant van je huis gebeurt komt dit voor. Een schilder herstelt je schilderwerk graag voor je. Dit is fijn, omdat je vaak niet overal bij kan en een schilder een expert is op het gebied van schilderwerk herstellen. Als de schilder houtrot in je houtwerk aantreft, repareert hij dit voor je en herstelt je schilderwerk vervolgens. Ook het repareren van stucwerk is een koud kunstje voor een ervaren schilder. Zo geniet je snel weer van prachtig schilderwerk dat nog jaren meegaat.

Schilderwerk offertes aanvragen

Binnenschilder en buitenschilder

Er zijn 2 soorten schilders, elk met een eigen expertise en werkzaamheden. Wil je meer weten over de binnenschilder en de buitenschilder? Lees hier een handige uitleg.

Binnenschilder: Een binnenschilder neemt al het schilderwerk binnen je huis voor zijn of haar rekening. Zitten er scheurtjes in de verf op je muur of zie je dat de verf aan de binnenkant van je kozijnen begint te bladderen? Schakel een binnenschilder in om dit voor je te herstellen of opnieuw aan te brengen.

Buitenschilder: Zoals de naam al suggereert, doet de buitenschilder al het schilderwerk aan de buitenkant van je huis. Bijgehouden schilderwerk zorgt ervoor dat je huis een frisse uitstraling heeft. Daarnaast beschermt een verflaag je kozijnen ook tegen eventuele beschadigingen. Wist je dat het loont om meerdere buitenschilder klussen te combineren? Wil je je dakkapel laten schilderen, maar moeten je kozijnen ook geschilderd worden? Het is dus handig om deze projecten te combineren en in een keer uit te laten voeren. Daarmee bespaar je flink wat geld, zeker iets om te overwegen dus.

buitenmuur schilderen

Winterschilder

Wil jij het schilderwerk aan de buitenkant van je huis laten doen, maar zit je niet te wachten op de kosten? Door een winterschilder in te schakelen bespaar op de kosten van je schilderwerk. Hoe? In de winter is er minder werk voor buitenschilders, vanwege de lage temperaturen en het slechtere weer. Schilders hanteren daarom in de periode van november tot en met maart lagere tarieven, waardoor jij in die periode goedkoper uit bent. Dit is een handige tip van fixmijnhuis.nl !

Btw schilderwerk

Hoe zit het met de btw van je schilderwerk? Als je in een woning woont die ouder is dan 2 jaar en je je schilderwerk laat doen, dan betaal je maar 9% btw. Dit geldt ook voor de gebruikte materialen, het voorbereiden en het voorbehandelen van je schilderwerk. Andere werkzaamheden die niet genoeg te maken hebben met schilderwerk, maar misschien wel tegelijkertijd worden gedaan, vallen wel onder 21% btw. Is schilderwerk aftrekbaar? Zowel binnen als buiten werkzaamheden zijn aftrekbaar van de belasting.

Met het vernieuwen van je schilderwerk heb je de mogelijkheid om zowel de binnenkant als de buitenkant van je woning te voorzien van een fris uiterlijk. Je wilt natuurlijk dat dit project zo goed mogelijk wordt uitgevoerd en dat je er zelf weinig omkijken naar hebt. Waar moet je op letten bij het laten doen van je schilderwerk? Lees hier een aantal handige tips.

Combineer projecten

Zijn je kozijnen toe aan een nieuwe lik verf, maar zie je dat je dakkapel ook geschilderd moet worden? Door projecten te combineren ben je vaak goedkoper uit. Ook verschillende projecten zoals stuccen en schilderen zijn goed met elkaar te combineren. Zo zit je maar 1 keer met de ongemakken van stukadoors en schilders in huis en geniet je zo snel mogelijk van fris stucwerk en schilderwerk.

Let op keurmerken

Binnen de schildersbranche zijn er een aantal keurmerken waar je op kan letten. Keurmerken garanderen bepaalde kwaliteitseisen van het schilderwerk en service. Een van deze keurmerken is ‘Betere Schilder’. De Betere Schilder is dé organisatie voor erkende schilders en onderwerpt schildersbedrijven aan intensieve kwaliteitscontroles. De AF-erkenningsregeling is een stichting die kwaliteit, zekerheid, vakkundigheid en betrouwbaarheid garandeert. Schildersbedrijven krijgen niet zomaar een keurmerk en door hier goed op te letten bij het inhuren van een schilder, ben je verzekerd van een goed eindresultaat.

schilderwerk offerte

Vergelijk schildersbedrijven

Als je eerder een schilder gezocht hebt, dan weet je dat er veel schildersbedrijven zijn die jouw project kunnen uitvoeren, elk voor hun eigen prijs. Door meerdere schilderwerk offertes aan te vragen bij verschillende schilders, krijg je een beter beeld van de kosten voor jouw schilder project. Leg de verschillende offertes naast elkaar en bekijk de voor- en nadelen van elke offerte. Zo krijg je snel een goed beeld van het schildersbedrijf dat het best bij jou past en start je met een goed gevoel aan jouw schilderproject.

Schilderwerk Offertes Aanvragen:

Deze website maakt gebruik van Cookies

View more
Accepteren en Doorgaan