Gietvloer offerte aanvragen

Een gietvloer offerte aanvragen? Je hebt een nieuw huis en wilt een gietvloer aanleggen, je huis verbouwen of een hippe betonnen gietvloer look ? Oh, met de beste service voor de laagste prijs? Wij van Fixmijnhuis.nl  bieden jou hier de mogelijkheid om makkelijk gietvloer bedrijven te vergelijken in Nederland. Vergelijk makkelijk alle gietvloer vakmannen op: kwaliteit, prijs, materialen en afmetingen. De gietvloer wordt door erkende bedrijven gelegd met garantie. 

Steeds meer Nederlandse woningeigenaren kiezen ervoor om een gietvloer te laten plaatsen en dit is niet alleen om het schitterende uiterlijk van deze vloeren. Gietvloeren zijn namelijk naadloos, hygiënisch, sterk, dun en onderhoudsarm. Dat komt doordat ze in vloeibare vorm worden aangebracht op de vloer en dus één geheel vormen. Dit type vloer ken je ongetwijfeld van de sportzaal, van de supermarkt of de parkeergarage, maar nu maken ze een intrede in de particuliere markt. Overweeg je een gietvloer te nemen, dan ben je niet de enige. Hier vindt je alle informatie die je nodig heeft bij het aanschaffen van een gietvloer.

woonkamer vloerverwarming

Wat kost een gietvloer

Gietvloeren zijn duurder dan de meeste andere standaard vloerbekledingen. Hier staat tegenover dat ze zeker 60 jaar meegaan en dat je er dus langer van kan genieten. De reden waarom gietvloeren duurder zijn is doordat het aanbrengen ervan arbeidsintensief is. Dit kan wel een week in beslag nemen, omdat de vloer in verschillende lagen wordt aangebracht die allen eerst moeten drogen. Omdat gietvloeren ook in industriële situaties nog veel worden gelegd zijn de prijzen afhankelijk van het aantal vierkante meter oppervlak dat je kan aanbieden. Hoe groter je vloer, hoe lager de prijs per vierkante meter voor je gietvloer. Je vindt de gemiddelde kosten in de onderstaande tabel, inclusief plaatsing en btw.

Soort gietvloerPrijs per m2DikteVloerverwarming?
Polyurethaan gietvloer€75 – €1153 – 5 mmJa
Epoxy gietvloer€65 – €1052 – 3 mmNee
Troffel gietvloer€55 – €755 – 6 mmJa
Steentapijt gietvloer€25 – €506 – 10 mmJa

Wat zijn de voor- en nadelen van een gietvloer?

Gietvloeren zijn dus niet goedkoop, maar hier staan een groot aantal voordelen tegenover. Het kan zijn dat je nog twijfelt over de aankoop. In dat geval kan je de onderstaande lijstjes met voor- en nadelen raadplegen, zodat je een weloverwogen beslissing kan maken.

Voordelen

 • Gietvloeren zijn erg mooi, strak en modern. Hierdoor zijn ze perfect in industriële en minimalistische interieurs. Er zijn echter ook een groot aantal meer natuurlijke tinten voor je gietvloer waarmee je ook landelijke en klassieke interieurs van een gietvloer kunt voorzien.
 • Je kan gietvloeren vinden in een groot aantal kleuren, uitvoeringen, stijlen, met patronen, met een ontwerp erin verwerkt of een foto/slogan.
 • Gietvloeren zijn dun en daarom nemen ze nauwelijks plek in beslag. Je hoeft hier geen rekening mee te houden en deuren en drempels hoeven niet te worden aangepast
 • Doordat gietvloeren één geheel vormen zijn ze hygiënisch, waterdicht en hebben ze nauwelijks onderhoud nodig. Daarbij zijn gietvloeren antistatisch en ideaal voor mensen die last hebben van een huismijtallergie.
 • Gietvloeren zijn sterk en gaan zeker 60 jaar mee. Ook zijn ze slipvast en vaak krasbestendig.
 • De meeste gietvloeren zijn erg goed te combineren met vloerverwarming.

Nadelen

 • Gietvloeren zijn duur in de aanschaf en in de meeste gevallen duurder dan andere soorten vloerbekleding.
 • Het laten plaatsen van gietvloeren neemt meerdere dagen in beslag en levert dus de nodige overlast op. Je kan de ruimte zeker 4- en vaak meer dagen niet betreden.
 • Gietvloeren zijn hard en vloeren van epoxyhars kunnen luidruchtig zijn.
 • Als je gietvloer is beschadigd dan is deze lastig te repareren.
 • Gietvloeren zijn niet te verwijderen zonder sloopwerken uit te voeren.
betonlook trap

Wat zijn de soorten gietvloeren ?

In de bovenstaande kostentabel hebben we de meest bekende soorten gietvloeren voor je op een rijtje gezet en daar de prijzen van gegeven. Eigenlijk worden alleen vloeren van polyurethaanhars en epoxyhars echt als gietvloeren gezien, maar er zijn een groot aantal varianten elk met andere kenmerken en een verschillend uiterlijk. Onderstaand vindt je slechts een selectie van de mogelijkheden die je heeft en het is dus zeer de moeite waard om je hier wat verder in te verdiepen. Bezoek een aantal showrooms zodat je de vloeren in het echt kunt zien.

 • Kunsthars vloeren: de echte typische gietvloeren zijn gemaakt van polyurethaanhars of epoxyhars met daar een pigment doorheen gemengd. Deze kunnen in glans en mat worden opgeleverd, met meerdere kleuren, patronen en ontwerpen. Iets minder bekend zijn acrylaatvloeren die bestaan uit een hars vermengd met kwartszand.
 • Gietvloeren met een korrel: als er aan de hars en het pigment een korrel wordt toegevoegd, dan ontstaat er een gietvloer met een structuur. Steentapijt, grindvloeren, troffelvloeren en marmertapijt zijn hier goede voorbeelden van. Je kan besluiten deze structuur open te laten liggen of om er een beschermende harslaag over aan te brengen. In het laatste geval is het resultaat strakker en hygiënischer, maar is de structuur dus niet meer voelbaar.
 • Gietvloeren met een betonlook: vandaag de dag is beton erg populair en dit materiaal wordt weer erg veel aangetroffen in interieurs. Het industriële karakter van beton is stoer en robuust en er zijn ook gietvloeren die met dit uiterlijk kunnen worden uitgerust. Bekende gietvloeren met een betonlook zijn beton ciré, gepolierde betonvloeren, cementgebonden gietvloeren, printbeton of mortex.
 • Gietvloeren met een natuurtint: je kan ook een natuurlijke gietvloer creëren, bijvoorbeeld door een terracotta-, een zand- of een steenkleur te laten toevoegen. Als je dit mat laat afwerken, dan kan je een mooie vloer creëren die voor landelijke en klassieke woningen zeer gepast is. Voor deze vloeren worden vaak natuurlijke materialen waardoor ze een warm, karaktervol en uniek uiterlijk krijgen.
 • Terrazzo vloeren: de meest luxe uitvoering van de gietvloer is de terrazzo vloer. Hiervoor wordt marmer gemengd met cement waardoor er een luxe en Italiaans ogende vloer ontstaat. Deze vloeren zijn erg duur en prijzen van meer dan €200 zijn geen uitzondering. Daar komt bij dat terrazzo vloeren 15 millimeter dik zijn en dus veel dikker dan standaard gietvloeren. Dit type vloer kom je tegen in banken, restaurants en musea en u herkent het door het mozaïek van marmer dat erin terugkomt.

 

betonvloer slaapkamer

epoxyhars of polyurethaanhars ?

Ben je op zoek naar een typische gietvloer, met het karakteristieke strakke en glanzende uiterlijk, dan kan je het beste een vloer uitkiezen van polyurethaanhars of epoxyhars. Deze vloeren koop je voor gemiddeld €100 per vierkante meter indien je een wat kleiner oppervlakte heeft. Wil je de gietvloer plaatsen in je kantoor, winkel of fabriek, dan zal deze prijs per vierkante meter aanzienlijk naar beneden gaan. De keuze voor epoxy- of polyurethaanhars is een belangrijke keuze, omdat deze verschillende harssoorten verschillende karakteristieken hebben. Deze hebben we samengevat in de onderstaande tabel.

Tip: of een hippe betonnen muur ?

betonvloer badkamer
Kenmerken polyurethaanharsKenmerken epoxyhars
Enigszins flexibel

 

Geluiddempend

Hygiënisch

Gevoelig voor zuren en chemicaliën

Zware voorwerpen kunnen schade aanrichten

Erg geschikt voor vloerverwarming

Scheuroverbruggend

Kan op de meeste ondergrond worden gelegd

Hard en niet flexibel

 

Luidruchtig

Hygiënisch

Bestand tegen zuren en chemicaliën

Erg sterk en bestand tegen zware belasting

Niet geschikt voor vloerverwarming

Scheurgevoelig

Kan alleen op egale ondergrond worden gelegd

Toepassingen polyurethaanharsToepassingen epoxyhars
Particulier en industrieel

 

In standaard situaties, zoals in woningen, sportzalen, ziekenhuizen en winkels.

Voornamelijk industrieel

 

Bij hoge belasting, zoals in (parkeer)garages, fabrieken en laboratoria.

Hoe kan ik een gietvloer repareren ?

Het is natuurlijk altijd mogelijk dat je gietvloer beschadigt of ergens defect raakt. Het eerste dat wat je dan het beste doet is kijken of je nog garantie hebt op je gietvloer. Vaak heb je 5 jaar garantie en soms is dit zelfs 10 jaar. Is je garantie nog geldig, dan kan je de gietvloer vaak kosteloos laten repareren. Is de garantie niet meer geldig, of valt je defect niet onder de garantieregeling, dan zal je een reparatie moeten inplannen. Je kan je gietvloer op verschillende manieren laten repareren en beneden ziet je welke opties je hebt en voor welke prijs.

Soort defectReparatiePrijs per m2
OpwaarderenU krijgt een nieuwe en sterkere toplaag om uw vloer weer nieuw leven in te blazen.€10 – €20
Verkleuring/slijtageEr wordt een nieuwe kleurlaag en toplaag aangebracht op uw huidige vloer.€15 – €25
BeschadigingHet defecte vloerstuk wordt verwijderd, deze wordt daar opnieuw geplaatst en er wordt een volledig nieuwe toplaag aangebracht op de vloer.€25 – €35

Vrijblijvend Gietvloer offertes aanvragen

De beste manier om je planning te beginnen is door het vergelijken van Gietvloer offertes. Dat doe je snel en makkelijk met onze vergelijkingstool. Binnen een korte tijd kan je een aantal offertes verwachten en deze service is gratis en vrijblijvend. Ga dus meteen aan de slag en begin de planning van je nieuwe gietvloer hier door onderstaand formulier in te vullen, duurt maar 2 minuten.

klusbedrijf offerte vergelijken

Leuke bespaar tips van Fixmijnhuis.nl

De keuze om een gietvloer te laten plaatsen is dus gemakkelijk gemaakt. Nu is het zaak om ervoor te zorgen dat dit je niet te veel gaat kosten. Gebruik daarom de onderstaande handige bespaartips.

 • Een lokale vakman: het plaatsen van een gietvloer duurt meerdere dagen. Als je voor elke keer dat de specialist voorrijkosten moet betalen, dan kunnen deze snel oplopen. Zoek daarom altijd alleen specialisten uit die in je eigen omgeving zijn gevestigd.
 • Doe-het-zelf: je kan bij de bouwmarkt alle materialen aanschaffen die je nodig heeft om een gietvloer te leggen en de werkzaamheden zelf uitvoeren. Als je er zorg voor draagt dat je secuur te werk gaat, dat de ondergrond egaal is en dat er geen stof of haren op de drogende gietvloer kunnen landen, dan is dit zeker mogelijk.
 • Help mee: misschien doe je liever het werk niet zelf, maar dat betekent niet dat je de handen niet uit de mouwen hoeft te steken. Je kan bijvoorbeeld de huidige vloer voorbereiden of verwijderen en afvoeren om geld te besparen.
 • Een groter oppervlak: hoe groter het oppervlak dat je aanbiedt, hoe kleiner de prijs per vierkante meter. Misschien kan je het toilet of de hal bij de werkzaamheden betrekken en zo gemiddeld minder betalen. Vergeet niet dat het ook mogelijk is om een gietvloer buiten te leggen. Wil je een terras maken dat aansluit bij je binnenvloer, dan is dat een ideale manier om eenheid te creëren tussen binnen en buiten.

Deze website maakt gebruik van Cookies

View more
Accepteren en Doorgaan