Offerte verhuisbedrijf?

Wat zijn de kosten van een verhuisbedrijf ? Even verhuizen of zelfs een internationale verhuizing kan een aardig project zijn . Naast het feit dat je een nieuwe woning gaat betrekken, misschien in een nieuwe woonplaats of zelfs een nieuw land, zijn verhuizingen zelf ook grote aanstichters van spanning en enorm veel stress. Daarom is het altijd verstandig om je verhuizing goed te plannen zodat er op de dag zelf nog weinig mis kan gaan. In dit artikel vindt je alle informatie die je nodig hebt voor het organiseren van een vlekkeloze verhuizing. Ook kan je hier gratis 4 offertes aanvragen van verhuisbedrijven uit jouw regio. Zodoende kan je met onze handige tool makkelijk offertes vergelijken.

Wat zijn de kosten om te verhuizen?

Natuurlijk is het altijd verstandig om een budget vast te stellen, want zoals beneden zal blijken kunnen de kosten voor verhuizingen gemakkelijk en snel oplopen. En omdat de ene verhuizing de andere niet is, is het lastig om aan te geven hoeveel dit exact voor je zal gaan kosten. De prijzen zijn volledig afhankelijk van de omvang van je inboedel, de afstand die moet worden afgelegd, de ervaring van het verhuisbedrijf, enzovoorts. Daarnaast zijn verhuizingen ook erg gemakkelijk zelf te doen. Om je een idee te geven van de kosten die je hebt in verschillende situaties (inclusief btw, arbeidskosten en materialen), kan je in onderstaande tool je postcode invullen en krijg je gratis 4 prijsopgaven in je inbox. 

offerte verhuisbedrijf
verhuisbedrijf kosten

Erkende verhuizers

Gaat u een grote verhuizing inplannen en wilt u zeker weten dat uw inboedel veilig is en dat alles tot in de puntjes voor u wordt geregeld? Dan kunt u een erkende verhuizer aannemen. Deze is aangesloten bij de vakvereniging Erkende Verhuizers en daardoor krijgt u een aantal voordelen.

Interessante bespaartips verhuizen

Bespaartips van Fixmijnhuis.nl . Verhuizingen in Nederland zijn duur, maar dit is geen weggegooid geld. Het gaat hier natuurlijk om uw inboedel en die moet veilig en probleemloos kunnen worden overgebracht. De volgende bespaartips helpen u de kosten te verlagen.

Kleine inboedel: zorg ervoor dat u niets verhuist dat u niet mee wilt nemen. Loop kritisch door uw inboedel en gooi weg, verkoop of breng naar de kringloop alles dat u niet nodig heeft op uw nieuwe locatie.

Door de weeks verhuizen: het is veel goedkoper om te verhuizen op een doordeweekse dag dan in het weekend. U krijgt hier vrije dagen voor van uw werkgever, dus u zou gek zijn als u uw vrije weekend zou gebruiken om te verhuizen.

Het aantal verhuizers: per verhuizer extra betaalt u €50 per uur. Hierdoor kan de verhuizing wel sneller verlopen. Soms is het goedkoper om een extra verhuizer aan te nemen, dus maak een goede berekening.

Doe het zelf: zelf verhuizen is in de meeste gevallen het goedkoopste. U zal dan wel zelf flink de handen uit de mouwen moeten steken en de nodige hulptroepen in moeten schakelen.

Kilometerberekening: verhuisbedrijven vragen om een kilometerbijdrage en deze gaat in vanaf de basis en tot de basis. Als u de locatie van uw verhuisbedrijf slim kiest kunt u deze bijdrage zo laag mogelijk houden.

offerte verhuisbedrijf

Offerte verhuisbedrijf aanvragen

We hopen je de nodige informatie te hebben gegeven over alle mogelijkheden. Er zijn vele verhuisbedrijven bij ons aangesloten en door onderstaand formulier in te vullen ontvang je spoedig maximaal 4 offertes. Het vergelijken van bedrijven kan je zodoende ongeveer 35% schelen. Ook geeft dit een mooie mogelijkheid om alle addertjes onder het gras te vergelijken. Kortom, bij wie heb je een goed gevoel.. Geheel vrijblijvend en je zit uiteraard nergens aan vast.

klusbedrijf offerte vergelijken

Voordelen verhuisbedrijf

Als je een verhuizing laat uitvoeren door professionals, dan heb je de mogelijkheid om alles uit handen te geven. Je hoeft zich dan zelf geen zorgen te maken en kunt zich richten op je nieuwe huis.
Verhuisbedrijven hebben een goede verzekering en bij erkende verhuizers zijn je spullen zelfs verzekerd tegen nieuwwaarde. Gaat er iets kapot, dan krijg je dus altijd een vergoeding.
De verhuizers die je bij verhuisbedrijven aangeleverd krijgt zijn gespecialiseerd en geschoold. Ze weten exact hoe ze een antiek meubelstuk, een schilderij, een waterbed of andere afwijkende voorwerpen het beste kunnen vervoeren.
Je kan je verhuizing bij een verhuisbedrijf zelf invulling geven. Dat betekent dat je kunt kiezen voor volledige ontzorging, of dat je ook zelf meehelpt en alleen een verhuizer en een verhuiswagen inhuurt.

Nadelen verhuisbedrijf

Verhuizen met een verhuisbedrijf is natuurlijk prijzig. En hoe meer diensten je hieraan toevoegt, hoe duurder het wordt.
Het kan lastig zijn om werkzaamheden uit handen te geven vanwege privacy redenen. Je kan dit echter wel oplossen door specifieke spullen zelf in een verhuisdoos mee te nemen.

Wat zijn de soorten verhuizingen

Er zijn een groot aantal redenen waarom je een verhuisbedrijf nodig zou moeten hebben en je kan een soort verhuizing laten inplannen om deze beter aan te laten sluiten bij je behoeften.

Er zijn namelijk gespecialiseerde verhuisbedrijven die exact weten hoe ze uw verhuizing het beste aan kunnen pakken. Hier vindt je alvast wat inspiratie, zodat je het beste verhuisbedrijf kan aanwijzen voor je klus.

Standaard verhuizingen: standaard particuliere verhuizingen worden gedaan door een verhuisbedrijf zonder specialisatie. Er moet dan een vrij standaard inboedel van A naar B worden gebracht. Je kunt dit zelf doen, Je kan een budget verhuizer inschakelen, Je kan een verhuisbedrijf gebruiken of een erkende verhuizer kiezen. Deze opties zijn het goedkoopste, omdat je geen gespecialiseerde diensten nodig hebt.

Senioren verhuizingen: ga je of een oudere in je familie verhuizen naar een kleinere woning, naar een verzorgingstehuis of naar een aanleunwoning, dan is een senioren verhuizing een goed idee. Deze verhuisbedrijven begrijpen hoe emotioneel deze situatie kan zijn voor de oudere en de familie, dus ze doen er alles aan om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ze nemen je alles uit handen en kunnen zelfs de nieuwe woning exact hetzelfde inrichten als de woning die wordt verlaten. Zorg ervoor dat de oudere die dag wat anders te doen heeft, en de impact van de verhuizing zal minimaal zijn.

Internationale verhuizingen: ga je naar het buitenland verhuizen, dan kan het zijn dat je alle spullen mee wilt nemen. Deze moeten dan via het land, via de zee en/of via de lucht worden vervoerd. Hier kan soms weken overheen gaan en het verhuizen van spullen is dan logistiek ook een hele klus. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in internationale verhuizingen helpt je hierbij door een verhuismanager aan te wijzen die alles voor u regelt, van begin tot eind. Ook heb je dan altijd een aanspreekpunt voor vragen en opmerkingen.

Specialistische verhuizingen: wijken je te verhuizen goederen af van de standaard, dan kan je een specialistisch verhuisbedrijf aannemen. Er zijn namelijk bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in bijvoorbeeld het verhuizen van antiek, kunst, een archief of apparatuur. Ze zullen je kunstvoorwerpen veilig overbrengen, je archief op volgorde en verzegeld afleveren en je apparatuur veilig vervoeren. In het geval je waardevolle spullen heeft die niet via de standaard weg verhuisd kunnen worden, is een gespecialiseerd verhuisbedrijf ideaal.

Bedrijfsverhuizingen: als laatste zijn er ook verhuisbedrijven die zich richten op het verhuizen van volledige bedrijven. Dit kan een kantoor zijn, een werkplaats, eigenlijk is alles mogelijk. Verhuisbedrijven hebben hier speciale wagens, bakken en systemen voor, zodat de dagelijkse gang van zaken zo min mogelijk wordt verstoord. Alles wordt op de plaats van bestemming snel weer opgebouwd, zodat werknemers weer verder kunnen met waar ze goed in zijn.

Aandachtspunten als je gaat verhuizen

Er zijn ook een aantal aandachtspunten met betrekking tot verhuizingen waar je goed over na moet denken

Verzekering Verhuizen: als je besluit een verhuisbedrijf in te huren, controleer dan altijd hoe ze verzekerd zijn. Vaak zijn je spullen verzekerd voor marktwaarde, maar bij erkende verhuizers krijg je bij beschadiging de nieuwwaarde terug. Zorg ervoor dat je zeker weet dat dit in orde is, of je kunt problemen krijgen als je een claim wilt indienen. Ga je zelf verhuizen, bel dan even met je verzekeraar, want vaak zitten verhuizingen bij de inboedelverzekering inbegrepen.

Opmeten: het is altijd verstandig om gangen, trapgaten, deuren en ramen op te meten en van tevoren te bepalen of uw grote voorwerpen hier wel doorheen passen. Als u deze niet naar buiten kunt krijgen, dan kunt u voordat de verhuisdag aanbreekt nog maatregelen nemen. Misschien moeten je grotere meubelen uit elkaar gehaald worden of zal je een verhuislift moeten huren omdat je bed alleen via het slaapkamerraam naar buiten kan.

Planning: het is altijd verstandig om je verhuizing goed in te plannen. Je aan zoveel dingen moeten denken, dat je anders ongetwijfeld iets vergeet. Maak een checklist, een stappenplan en een inventaris. Je hebt dan zelf ook meer gemoedsrust en zal aanzienlijk meer stress voelen dan wanneer je zonder planning werkt. Het is beter te veel te plannen dan te weinig.

Deze website maakt gebruik van Cookies

View more
Accepteren en Doorgaan