Gratis offerte Garagedeur aanvragen

Offerte Garagedeur ? Als je een garage heeft of je bent een garage aan het bouwen, dan heb je vroeg of laat een nieuwe garagedeur nodig. Aangezien de meeste mensen hun auto, bepaalde machines en gereedschappen in de garage bewaren is het belangrijk dat deze goed dicht kan. Daarnaast is het belangrijk dat de garagedeur op de juiste manier bediend kan worden en dat deze van het juiste materiaal is gemaakt. Als je een garagedeur nodig heeft, kan hier alle informatie vinden die je dan nodig hebt. Wij als fixmijnhuis.nl zijn het platform voor alle informatie die je nodig hebt om je huis te Fixen.

garagedeur kosten

Alle voordelen van een garagedeur

Het is altijd verhelderend om van een bepaalde situatie de voor- en nadelen tegen elkaar af te strepen om een makkelijke beslissing te kunnen maken. Je kunt onderstaand lijstje dan ook gebruiken om je gedachten omtrent het aanschaffen van een nieuwe garagedeur te ordenen en om een beslissing te maken.

Wat zijn de voordelen van een garagedeur

Nieuwe garagedeuren zijn eigenlijk relatief goedkoop. Je hebt al voor €500  een stalen handmatige kanteldeur. Heb je minder plek, dan koop je voor €550 al een nieuwe roldeur. Deze prijzen zijn zelfs inclusief plaatsing.
Nadat je de garagedeur hebt vervangen zijn je spullen weer veilig en beschermd.
Als je een elektrische garagedeur aanschaft dan vergroot je het gebruikersgemak en de inbraakveiligheid.

Wat zijn de Nadelen van een garagedeur

Een nieuwe garagedeur kost geld. Wil je een elektrisch bediende deur van hout, dan beginnen de prijzen bij €1000 inclusief plaatsing.
Sommige garagedeuren kunnen tijdens het bedienen veel plek innemen. Je kan je auto er niet direct voor zetten. Openslaande deuren en kanteldeuren hebben een bepaalde ruimte nodig om open en dicht te kunnen.

Wat zijn de soorten garagedeuren

De eerste keuze die je moet maken als je een garagedeur koopt is die van het type. Om het makkelijk te maken, kan je kiezen uit 4 verschillende soorten garagedeuren . Deze worden hier verder in het kort uitgelegd.

 • Kanteldeur: kanteldeuren zijn de typische garagedeuren van voorheen, gemaakt van staal. Je opent deze door ze te kiepen/kantelen waarna ze horizontaal tegen het plafond eindigen. Het is ook mogelijk om een kanteldeur aan te schaffen met een loopdeur erin, zodat je makkelijk in- en uit kan stappen.
 • Roldeur: een roldeur garagedeur is ideaal als je een kleine garage hebt en een klein budget. Ze worden namelijk geopend door zichzelf op te rollen in een doos tegen het plafond. Hierdoor nemen ze minimale ruimte in, zowel bij het openen als wanneer ze open staan.
 • Sectionaaldeur: een sectionaaldeur bestaat uit een aantal horizontale- of verticale lamellen. Je kan de deur openen door ze lamellen omhoog of naar de zijkant te rollen.Sectionaaldeuren zijn altijd elektrisch en nemen geen plaats in beslag tijdens het openen en sluiten. Je kan ze ook gedeeltelijk openzetten, mocht je dit willen.
 • Openslaande deuren: het meest gangbare materiaal voor openslaande deuren is hout en daardoor passen ze erg goed bij landelijke en oudere woningen. Deze deuren slaan open naar buiten als een gewone deur, waardoor je een zeer brede opening kunt realiseren. Je kan nooit iets voor de deur zetten zonder de bediening te belemmeren.
garagedeur offerte aanvragen

Materiaal Garagedeur: Wat kan ik het beste kiezen

Je kan garagedeuren krijgen van verschillende materialen. De meest gangbare materialen zijn hout, kunststof en staal. Het materiaal dat je kiest bepaalt belangrijke kenmerken van de garagedeur zoals prijs, onderhoudsgevoeligheid, de isolatiewaarde en het uiterlijk van je deur.

 • Staal: staal is het meest gekozen materiaal voor garagedeuren. Het is goedkoop, sterk en ze zijn gemakkelijk over te schilderen. Als je een deur kiest die isoleert, dan is staal geen goede keuze.
 • Kunststof: kunststof is een erg veelzijdig materiaal dat in een verscheidenheid aan kleuren kan worden uitgegeven en dat ook goedkoop is. Kunststof isoleert goed, is sterk, is duurzaam en je hoeft het nauwelijks te onderhouden. Het is een prima alternatief voor hout omdat het onderhoudsarm en goedkoop is en het is een goed alternatief voor staal omdat het uitstekend isoleert.
 • Hout: zoek je garagedeuren met een traditioneel en natuurlijk uiterlijk? Dan is hout een materiaal dat je kan overwegen. Hout isoleert van nature en het is een uniek materiaal, want geen plank is hetzelfde. Je moet het wel goed onderhouden en het is erg prijzig, vooral als je voor een sterk hardhout kiest.

Garanties en keurmerken garagedeuren

Wil je zeker weten dat je kwaliteit ontvangt van je garagedeur leverancier? Dan kan je  dit soms lastig aflezen van websites en folders. Een manier om wat te leren over de kwaliteit van een leverancier is door te kijken naar de garantieregeling. Neem je wat betreft je garagedeur geen genoegen met minder dan 10 jaar fabrieksgarantie. Tref je minder aan, dan is het de vraag waarom de garantie korter is en waarom de fabrikant niet ook 10 jaar garant durft te staan voor de deur. Een andere manier om kwaliteit te testen is door naar de keurmerken te vragen. Keurmerken worden uitgegeven aan leveranciers en fabrikanten als ze voldoen aan bepaalde eisen. Deze voorwaarden worden door het keurmerk opgesteld en hebben vaak te maken met kwaliteit en vakmanschap. Ook duurzaamheid, veiligheid en betrouwbaarheid worden vaak getest. Leveranciers, monteurs en fabrikanten van garagedeuren kunnen onder andere de volgende keurmerken voeren.

 • Garantiefonds Nederlandse Deuren (GND).
 • KOMO-keurmerk.
 • Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).
 • Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) keurmerk over het hang- en sluitwerk.
 • Forest Stewardship Council (FSC) keurmerk over hout.
garagedeur kosten
toegansgpoort

De bespaartips van Fixmijnhuis.nl

Garagedeuren kunnen vrij duur zijn, maar als je een vergelijking maakt dan zal dit geen weggegooid geld zijn. Door te vergelijken kan je geld besparen, maar ook met de onderstaande bespaartips.

 • Tweedehands: als je geluk hebt kan je soms tweedehands een mooie garagedeur op de kop tikken. Deze zijn dan als nieuw, maar de eigenaar wil deze vervangen of heeft hem om een andere reden niet meer nodig. Je betaalt dan een plaatselijke monteur om de deur te plaatsen of je doet dit zelf.
 • Doe-het-zelf: Je kan overwegen om de garagedeur zelf te plaatsen. Indien je een huidige deur vervangt is dit zeker een optie. Moeten er sloopwerken worden verricht en zal je een gat in de gevel moeten maken, dan is het misschien beter om de deur te laten plaatsen.
 • Help mee: misschien kan je de deur niet zelf plaatsen, maar je kan wel meehelpen bij de werkzaamheden. Je bespaart geld als je zelf de deur inmeet of als je zelf het puin verzameld en afvoert. Bespreek dit met de monteur, want allicht heeft die ook nog enkele ideeën.
 • Regionale bedrijven: als je probeert je deur en de monteur van de deur te zoeken in uw eigen woonplaats, dan bespaar je de voorrijkosten. Deze nemen soms wel 5 procent in van de totaalprijs.
 • Oude deur verkopen: Je kan je oude garagedeur ook te koop zetten, vooral als deze nog in goede staat verkeert. Hier kan je soms nog een leuk bedrag voor krijgen.
 • Kwantumkorting: vraag aan de buren of zij ook een nieuwe garagedeur willen aanschaffen. Je kan dan je deuren bij dezelfde specialist bestellen en een korting onderhandelen.

Offertes vergelijken met de hulp van Fizmijnhuis.nl

We hopen je wat meer informatie te hebben gegeven over het aanschaffen van garagedeuren. De snelste en gemakkelijkste manier om aan offertes te komen is door onze vergelijkingstool te gebruiken. Door garagedeur offertes te vergelijken kan je ook een goede deal afsluiten voor je nieuwe garagedeur. Vul makkelijk onderstaand formulier in en ontvang wel tot 4 gratis offertes van bedrijven uit jouw regio

klusbedrijf offerte vergelijken

Offerte Garagedeur aanvragen: Tot 4 Gratis offertes van bedrijven uit jouw regio