Dakonderhoud

Dakonderhoud is niet alleen noodzakelijk als er mos of aanslag op uw dak zit, ook uit voorzorg is het verstandig om je dak regelmatig te onderhouden om dure reparaties te voorkomen. Lees snel verder voor de gewenste dakonderhoud informatie.

Wat zijn zoal de werkzaamheden van dakonderhoud:

 • Het volledig reinigen van je dak, dakgoot en de hemelwaterafvoeren.
 • Het inspecteren van je dak.
 • Het preventief herstellen van probleem gebieden op je dak.
 • Het herstellen van (kleine) gebreken die zijn gevonden op het dak.Tijdens deze werkzaamheden kan je van ons verwachten dat wij de overlast, als gevolg van deze werkzaamheden, beperken tot een minimum. De werkplek wordt hierbij volledig schoon achtergelaten. Daarnaast zorgen wij ervoor dat, in overleg met u, het afvoeren van afval op een verantwoorde manier gebeurt.
dakonderhoud

Kosten dakonderhoud

Het dak is essentieel voor de bescherming van jou en je inboedel, toch vergeten veel mensen om regelmatig dakonderhoud te (laten) plegen. Dit terwijl je de levensduur van je dak met 10 jaar kunt verlengen door regelmatig onderhoud! Je kunt ervoor kiezen om zelf het dak op te gaan om het schoon te maken, maar je kunt dit ook door een professional laten doen. De richtprijzen voor dakonderhoud door een professionele dakwerker staan in onderstaande schema. Deze prijzen zijn inclusief:

 • Reinigen dakoppervlakte en vuil afvoeren;
 • Dak inspecteren op waterdichtheid;
 • Dakgoten schoonmaken en controleren;
 • Voorrijkosten;
 • btw.
Soort woning Gemiddeld kosten per m² Gemiddelde totale kosten per grondige onderhoudsbeurt
Tussenwoning €15 €1.100
2 onder 1 kap/hoekwoning €15 €1.100
Vrijstaande woning €12 €1.500

Dakonderhoud offerte aanvragen

Wat voor een Dakonderhoud kan ik offertes voor aanvragen:

 • Bitumen dak leggen
 • Dakpannen leggen / vervangen
 • Kunststof / EPDM dak leggen
 • Rieten dak leggen / onderhoud
 • Dakgoot reinigen
 • Dakgoot vervangen of repareren
 • Zinken dak leggen
 • Dak reinigen / ontmossen

Werkwijze dakonderhoud

Wanneer de dakwerker langskomt voor onderhoud aan je dak wordt er in eerste instantie gekeken naar het soort dakbedekking. Dakpannen worden namelijk schoongemaakt met heet water onder hoge druk, terwijl dakleien met lage druk moeten worden schoongemaakt. Door het hete water lost de vervuiling zoals mossen en aanslag op. Vervolgens wordt het dak schoon gespoeld onder lage druk. Als laatste wordt het dak in veel gevallen behandeld met anti- mos en algenmiddel waardoor algen de komende jaren niet terug te vinden zijn op je dakbedekking.

Wat kunt u zelf doen aan dakonderhoud?

Zelf kan je ook een aantal stappen ondernemen om enerzijds kosten te besparen en anderzijds je dak te beschermen. Zo kan je bijvoorbeeld (indien van toepassing) op tijd je bomen snoeien. Als je namelijk een laag dak hebt, kan het zijn dat er bladeren of takjes van de boom op je dak terecht komen. Dit vormt een ideale plek om algen en mossen te laten groeien. Ook kan je eens per 2 jaar je dakgoten vrij maken van bladeren en ander vuil. Bij een plat dak is het verstandig om hem 2 keer per jaar goed te vegen, waardoor ophoping van bladeren en vuil niet voor schimmel en aantasting kunnen zorgen.

dakonderhoud offerte

Totale renovatie

Als je dakbedekking zijn levensduur heeft bereikt, is het verstandig om een grondige inspectie te laten uitvoeren door een professionele dakwerker. Het is mogelijk dat de dakwerker concludeert dat het dak goed is onderhouden en dat een grondige reiniging voldoende moet zijn om er weer jaren beschermd bij te zitten. Het is ook mogelijk dat je dak in de nabije toekomst voor dure problemen gaat zorgen, dan kan een totale dakrenovatie wordt aanbevolen. De meest voorkomende dakbedekking voor het hellende en gebogen dak blijft de keramische dakpan. Dakpannen worden snel en relatief goedkoop geplaatst en hebben een lange levensduur. Voor het platte dak is bitumen de meest voorkomende bedekking. Wanneer je iets anders wilt kan je altijd kijken welke mogelijkheden in dakbedekking je verder hebt.

Voordelig dakonderhoud? Vraag offertes aan

Is je dak aan onderhoud toe en wilt je dit door een professional laten doen zodat je zeker weet dat je weer jaren plezier gaat beleven aan je dak? Dan raden we je aan om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen van maximaal 4 betrouwbare dakwerkers bij je in de buurt. Wanneer je onderstaand formulier hebt ingevuld ontvang je de offertes binnen 2 werkdagen, waarna je deze rustig tegen elkaar kunt afwegen. Dus wacht niet op achterstallig onderhoud en vergelijk specialisten om zo voordelig mogelijk uit te zijn.

onderhouden dak

Offerte Dakonderhoud aanvragen

Deze website maakt gebruik van Cookies

View more
Accepteren en Doorgaan