Dakdekker offerte aanvragen

Een dakdekker offerte aanvragen? Je wilt een nieuw dak laten aanleggen of repareren met de beste service voor de laagste prijs? Wij van Fixmijnhuis.nl  bieden jou hier de mogelijkheid om makkelijk dakdekkers te vergelijken in Nederland. Vergelijk makkelijk alle dakdekkers op: kwaliteit, prijs, materialen en afmetingen. Het nieuwe dak wordt door erkende dakdekkers geïnstalleerd met garantie. Een goed dak is essentieel voor je woning, want dit beschermt je tegen weer en wind. Je hebt dan een aantal mogelijkheden en het is verstandig als je hier goed bij stilstaat.

Lees daarom onderstaande informatie goed door, zodat je overal van op de hoogte bent voordat je een dakdekker inschakelt.

dakdekker offerte aanvragen

Wat doet een dakdekker ?

Een dakdekker is een vakman die de juiste vaardigheden beheerst om een dak te voorzien van bedekking dat zorgt voor bescherming tegen allerlei weersinvloeden. Een goede dakdekker zorgt ervoor dat jouw dak geheel water- en sneeuwdicht is. Bovendien kan hij ervoor zorgen dat je dak onbrandbaar wordt door speciaal materiaal te gebruiken.

Een vakbekwame dakdekker kan je dak voorzien van bitumen, dakpannen of van een kunststof dakbedekking. Daarnaast kan deze vakman je dak repareren. Je vraagt zich wellicht af welke soort dakbedekking het beste is voor eigen dak? lees gerust verder…

Wat kost een dakdekker ?

Het is geen slecht idee om te beginnen bij de kosten. Deze zijn voornamelijk afhankelijk van het materiaal dat je laat toepassen op je dak. Onderstaand vindt je een tabel met de verschillende opties die je hebt, zowel voor hellende- als voor platte daken. Je kunt daar ook de levensduur aflezen, wat je vertelt wanneer je dak mogelijk weer aan vervanging toe is. De materialen zijn gerangschikt van de meest korte- tot de langste levensduur. Alle prijzen die gegeven worden zijn een gemiddelde en inclusief btw, materialen en arbeidskosten.

Soort dakbedekking hellend dakLevensduurPrijs per m2
Betondakpannen25 – 35 jaar€25 – €75
Kunstleien25 – 35 jaar€60 – €70
Riet40 – 50 jaar€75 – €125
Kleidakpannen50 – 60 jaar€45 – €85
Aluminium50 – 60 jaar€60 – €80
Groendak60 – 75 jaar€40 – €70
Koper80 – 100 jaar€105 – €125
Natuurleien80 – 100 jaar€105 – €115
Zink100 – 120 jaar€75 – €95
   
Soort dakbedekking plat dak  
Kunststof25 – 35 jaar€40 – €60
Bitumen25 – 35 jaar€30 – €50
EPDM40 – 50 jaar€35 – €60
Groendak60 – 75 jaar€40 – €70
offerte dakdekker

Is er een subsidie voor dakbedekking?

Kijkende naar deze prijzen en nadat je een berekening maakt zal je waarschijnlijk op een flink bedrag uitkomen dat je zal moeten investeren voor je nieuwe dakbedekking. Het zou daarom erg behulpzaam zijn als je gebruik zou kunnen maken van een subsidie om deze uitgaven mee te kunnen financieren. Helaas is er voor het laten plaatsen van dakbedekking maar in enkele gevallen een subsidie waarvan je gebruik kunt maken. De regering vindt het belangrijk dat iedereen het huis zal verduurzamen en dus voor energiebesparende daken zal er wat mogelijkheden zijn.

 • Groendak: ben je van plan een groendak te laten plaatsen, dan is het mogelijk dat je van je gemeente of provincie een subsidie kunt krijgen. Dit kan je alleen achterhalen bij de regionale overheden, omdat dit per regio verschilt.
 • Isolatie: ben je van plan het dak tegelijkertijd ook te isoleren, dan kan je op verschillende manieren financieel geholpen worden. Allereerst is dit ook een kwestie om voor te leggen bij je gemeente of provincie, want op landelijk niveau is er geen geld meer beschikbaar. Verder betaal je over de arbeidskosten van de isolatiewerkzaamheden maar 9 procent btw. Op onze dakisolatie pagina vindt je meer informatie over subsidies.

Wat zijn de voor- en nadelen ?

Voor nieuwe dakbedekking betaal je dus hoge prijzen die niet worden gesubsidieerd. Helaas is dit een uitgave die je soms wel moet maken, maar waar je mogelijk niet zeker over bent. Wij hebben daarom de onderstaande voor- en nadelen op een rijtje gezet voor u.

Voordelen

 • Een nieuw dak zal het exterieur van je woning aanzienlijk opknappen. Hierdoor wordt je woning gemakkelijker te verkopen en zal deze ook meer waard worden dan voorheen.
 • Een aantal soorten dakbedekking hebben zo’n lange levensduur dat dit voor jou de laatste keer is dat je deze werkzaamheden zal moeten uitvoeren. Soommige daken gaan zelfs 100 jaar mee.
 • Met een nieuw dak ben je weer optimaal beschermd tegen de invloeden van buitenaf. Je kunt deze eventueel ook laten impregneren, voor nog meer bescherming.
 • Als je aan je dak aan het werk gaat, dan is dit de ideale kans om aan extra werkzaamheden te denken, zoals het laten isoleren van je dak, het laten plaatsen van een aantal dakramen of een dakkapel en het uitkiezen van een materiaal dat je echt mooi vindt.

Nadelen

 • Het grote nadeel van het laten plaatsen van een nieuw dak zijn de kosten. Je kan dit ook vrij lastig zelf oppakken, in verband met veiligheid en ervaring, om geld te besparen. Zonder subsidie zijn de kosten volledig voor jou.
 • Tijdens de werkzaamheden zal er de nodige overlast worden veroorzaakt voor jou en voor je buren. Een grondige dakrenovatie kan soms meer dan een week in beslag nemen en je woning zal tijdens die periode worden voorzien van steigers en worden omringd door vakmensen.

Wat zijn de soorten dakbedekking?

Als je besloten hebt om een nieuw dak te laten plaatsen, dan is dit een spannende aangelegenheid. Je kan je woning aanzienlijk opknappen, een nieuw uiterlijk geven en aanpassen aan je eigen smaak en wensen. Een nieuw dak kies je niet zomaar, want je hebt de keuze uit een aantal verschillende opties.

 • Dakpannen: je kan kiezen voor dakpannen van klei of van beton. Deze zijn te krijgen in een aantal vormen, kleuren en afmetingen. Je kan ongetwijfeld een dakpan vinden die aansluit bij de stijl van jouw woning.
 • Leien: leien zijn eigenlijk dakpannen van natuursteen en deze worden vaak uit nostalgische redenen gekozen. Leien zijn schitterend en geven je woning een specifiek en authentiek uiterlijk, maar ze zijn tegelijkertijd ook vrij prijzig.
 • Riet: in Nederland zijn er vrij veel woningen met een rieten dak en dit geeft het een karakteristiek en charmant uiterlijk. Het plaatsen van riet is een specialistische klus en het grote voordeel is dat riet ook isoleert. Tegelijkertijd is het ook een relatief dure vorm van dakbedekking.
 • Metaal: metaal wordt steeds vaker toegepast als dakbedekking en dit voornamelijk op nieuwbouwwoningen of moderne woningen. Naast het specifieke uiterlijk gaat metaal ook erg lang mee. Het is wel erg luidruchtig als het regent of hagelt.
 • Groendak: groendaken kunnen op platte- en hellende daken worden geplaatst. Je kan kiezen uit een aantal soorten begroeiing. Groendaken isoleren en dempen het geluid, vooral als het regent. Daarnaast worden ze ook vaak gesubsidieerd via de gemeente.
 • Bitumen en EPDM: platte daken worden 9 van de 10 keer met bitumen of EPDM bedekt. Dit is een waterdichte bedekking die vaak geplakt of gebrand wordt.
 • Kunststof: wil je een ander soort bedekking voor je platte dak, dan is kunststof een optie. Dit is volledig waterdicht, vrij goedkoop en je kan er grind op leggen om het verder af te werken.

Zijn er aandachtspunten waar ik aan moet denken?

Een nieuw dak kan het exterieur van je woning volledig opfleuren en zal je weer optimaal beschermen tegen de weersomstandigheden. Er zijn wel enkele aandachtspunten waarmee je dan het beste goed rekening houdt.

 • Onderhoud: nadat je het nieuwe dak heeft laten plaatsen is het geen slecht idee om met de dakbedekker te overleggen over onderhoud. Daarmee kan je de levensduur van je dak aanzienlijk verlengen en dure reparaties vroegtijdig voorkomen.
 • Isolatie: als je toch al met je dak bezig bent, dan is dit het moment om aan isolatie te denken. Via het dak gaat 25 procent van de warmte uit je woning verloren en dat kan je dus ook besparen. Tenzij je aan de binnenkant van het dak gaat isoleren krijg je hier geen betere aanleiding voor.
 • Groendak: op hellende- zowel als op platte daken kan je een groendak laten plaatsen. Deze daken filteren de lucht om je heen en houden je woning warm. Je kan van een groendak op een plat dak een tuin maken met bomen, een moestuintje en een zitplaats. Groendaken hebben vele voordelen en zijn gezien de levensduur ook relatief goedkoop.

Keurmerken & Garanties

Je weet nu waar je voor moet opletten, welke materialen je ter beschikking heeft en hoeveel deze gemiddeld kosten. Dan kan je nu op zoek gaan naar een goede dakdekker om de werkzaamheden voor je uit te voeren. Als je een garantie wilt van kwaliteit, dan is het verstandig om de keurmerken en garantieregelingen van de specialist in kwestie na te lopen. Deze kunnen je vertellen over de kwaliteit van de materialen die er worden gebruikt en de vakkundigheid waarmee deze worden geplaatst. Let je daarom op de volgende mogelijke vermeldingen op de website en ander marketingmateriaal van de specialist.

 • Garantie: je krijgt 10 jaar garantie over het complete project als je met een specialist in zee gaat die het DAKMERK keurmerk mag voeren. Let er dan ook op dat je ook fabrieksgarantie krijgt over de materialen. Gemiddeld is deze zo’n 10 jaar lang.
 • Keurmerken: er zijn verscheidene keurmerken aanwezig voor dakdekkers. Je kan bijvoorbeeld op zoek gaan naar het DAKMERK-certificaat, naar het KOMO-keurmerk of het VCA-keurmerk. Verder is er voor metalen daken het Dumebo DWS-keurmerk.
 • Brancheorganisaties: heeft een dakdekker zich aangesloten bij een brancheorganisatie, dan is dit een goed teken. Vaak moeten ze dan voldoen aan bepaalde eisen en dat geeft aan dat de dakdekker het werk serieus neemt. Brancheorganisaties waar je dan naar op zoek kunt gaan zijn Vebidak, HHD of Dumebo DWS.
dak repareren offerte

Hoe vindt je een goede specialist ?

Keurmerken en garanties kunnen je dus veel vertellen over de kwaliteit van een bepaalde dakdekker. Als je wilt weten welke dakdekker het beste is, dan kan je het beste een vergelijking maken. Je neemt dan contact op met een aantal dakdekkers uit je omgeving en vraagt deze om een offerte voor je werkzaamheden. Het is belangrijk dat u exact aangeeft wat je wilt laten uitvoeren, zodat de offertes ook weerspiegelen wat je daadwerkelijk af gaat sluiten. Als je 2 tot 4 offertes verzameld heeft kan je deze gaan vergelijken op prijs, maar dat in combinatie met de garantieregeling, de keurmerken, de aangeboden diensten, de kwaliteit van de materialen en de ervaring van de dakdekker. Je kan dan de specialist aanwijzen die je de beste prijs aanbiedt en het meest geschikte dienstenpakket.

Vrijblijvend Dakdekkers vergelijken

Ben je op zoek naar een vakkundige en betrouwbare dakdekker? Via ons vraag je nu offertes op bij een aantal plaatselijke dakdekkers uit je regio. Voeg deze toe aan je marktonderzoek en je kan gegarandeerd de beste prijs vinden voor je werkzaamheden. Vul vrijblijvend onderstaand formulier in en ontvang gratis tot 4 offertes in je email. Handig toch?

klusbedrijf offerte vergelijken

Leuke bespaar tips van Fixmijnhuis.nl

Uiteindelijk zal u een perfect dak overhouden waar u weer tientallen jaren gebruik van kunt maken. Met de onderstaande bespaartips betaal je nooit te veel.

 • Kwantumkorting: deel je een dak met de buren? Dan zullen zij mogelijk ook hun dak willen vervangen als ze zien dat je dat van plan bent. Biedt je de klus tegelijkertijd aan, dan bespaar je op de prijs per vierkante meter.
 • Onderhoudscontract: sluit direct een onderhoudscontract af met de dakdekker. Als je goed voor je nieuwe dak zorgt dan zal deze langer meegaan en kan je reparatiekosten minimaliseren.
 • Een lokale dakdekker: kies altijd een dakdekker uit die in je regio gevestigd is. Deze zal namelijk geen voorrijkosten in rekening brengen. Als je klus meerdere dagen duurt kan dit toch een mooie besparing inhouden.
 • Meehelpen: het is in de meeste gevallen niet verstandig om zelf het dak op te gaan en je dak te vervangen. Je kunt wel meehelpen om de kosten laag te houden. Biedt daarom aan om op te ruimen, om afval af te voeren en om materiaal aan te geven. Als je het aantal arbeidsuren naar beneden kunt halen betaal je ook minder.
 • Subsidies: ga naar je gemeente en vraag daar na of je in aanmerking komt voor een subsidie voor je dakwerkzaamheden. Ga je alleen het dak vervangen, dan is deze kans klein, maar als je het dak laat isoleren of je laat een groendak plaatsen, dan maak je een goede kans op financiële steun.

Deze website maakt gebruik van Cookies

View more
Accepteren en Doorgaan