Warmtepomp

Warmtepomp kopen? Het zorgt op een duurzame manier voor warm water, het verwarmen en in sommige gevallen ook het koelen van je huis. Het is een milieuvriendelijke vervanger voor een cv-ketel. Op deze pagina vind je onafhankelijke informatie over de warmtepomp, de soorten, voordelen en je kan gratis offertes aanvragen.

Voordelen warmtepomp

  • Geen gaskosten.
  • Lagere CO2-uitstoot.
  • Geen schoorsteen nodig.
  • Minder onderhoudskosten.
  • Subsidiemogelijkheden.
  • Waardeverhoging woning.

Elektrische Warmtepomp

Een elektrische warmtepomp haalt een groot deel van de geleverde warmte uit de omgeving (lucht, water) en gebruikt een klein deel elektriciteit. Hierdoor zullen de energiekosten dalen en is het beter voor het milieu. Op deze pagina vind je alles over de elektrische pomp

warmtepomp elektisch
hybride warmtepomp

Hybride Warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp die samenwerkt met een reguliere gas cv-ketel. Een hybride warmtepomp beschikt over een binnen- en een buitenunit. De binnenunit is een kastje dat naast de cv-ketel komt te hangen. De buitenunit van de pomp staat in de buitenlucht. Daar wordt energie aan de buitenlucht onttrokken. Het werkende deel van de warmtepomp brengt deze energie naar een hoger temperatuurniveau, zodat de warmte gebruikt kan worden in je centrale verwarmingssysteem.
De hybride warmtepomp werkt op elektriciteit en verzorgt voor een groot deel de benodigde warmte in huis. Lees op deze pagina alles over de Hybride pomp variant.

Kopen & installeren

Zoals je bovenstaand kunt lezen zijn warmtepompen er in verschillende uitvoeringen. Welk type geschikt geschikt is hangt af van de situatie in je woning en je wensen en eisen. Daarom is het verstandig voor de aanschaf goed te verdiepen in de mogelijkheden en een maatwerk advies aan te vragen. Dit kan bijvoorbeeld bij een installateur of fabrikant, maar ook bij een onafhankelijk EPA-adviseur.

Om goed en efficiënt zijn werk te kunnen doen moet de warmtepomp op de juiste manier afgestemd zijn op de andere onderdelen van je verwarmingssysteem. Daarom is het van belang dat de installateur weet wat hij doet. De installatie van een systeem met de lucht als bron duurt in de meeste gevallen maximaal een dag. Wanneer een bron in de bodem aangeboord moet worden, is het proces complexer en is er meer tijd nodig. Voor het aanleggen van een warmtepomp met bodembron hebben installateurs een certificaat nodig.

Goed voor je portemonnee & Milieu

Bij de pomp wordt het huis met energie uit de lucht of bodem verwarmd. Hierdoor wordt jouw op gas gestookte ketel (gedeeltelijk) overbodig. Goed voor het milieu, want gas is een fossiele brandstof die langzaam opraakt. Ook zorgt het gebruik van gas voor flink wat CO2 uitstoot. Naast een bijdrage aan het milieu levert duurzaam verwarmen u een financiële besparing op. Er wordt op een efficiënte manier elektriciteit gebruikt voor het verwarmen van jouw woning in plaats van de cv-ketel die gas gebruikt. Je gebruikt minder gas en meer elektriciteit. Omdat gas relatief duur is zal jouw energierekening omlaag gaan.

Gratis & Vrijblijvend Offertes Aanvragen

Fixmijnhuis.nl heeft al 15 jaar ervaring met het vergelijken van specialisten. Bij ons zijn honderden bedrijven aangesloten. Vul onderstaand formulier in en je krijgt snel tot 4 Gratis offertes in je e-mail. Als je alles hebt ontvangen kan je een gratis adviesgesprek aanvragen. Super makkelijk en zodoende heb je dus gratis meer informatie over een warmtepomp. Door bedrijven te vergelijken door offertes aan te vragen bespaar je al snel 35% van de aanschaafwaarde. Vergelijken loont dus zeker!

Veelgestelde Vragen

Hoe werkt een warmtepomp? Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht of uit het grondwater. Hiervoor gebruikt hij stroom, maar veel minder dan bij elektrisch verwarmen zonder warmtepomp. Een warmtepomp werkt eigenlijk als een omgekeerde koelkast. In plaats van dat hij warmte afvoert, haalt een warmtepomp juist warmte van buiten naar binnen. Vraag hier gratis 4 offertes aan

De hybride variant is de goedkoopste variant en zal ongeveer € 5000 euro kosten, inclusief montage. Via Fixmijnhuis.nl kan je gratis een adviesgesprek en offertes aanvragen

Wat kost een warmtepomp? Prijzen voor een waterpomp zijn ongeveer € 4.000 Dit kan verschillen of je voor een hybride of grondwater pomp kiest. Vraag hier vrijblijvend offertes aan en een gratis adviesgesprek

Deze website maakt gebruik van Cookies

View more
Accepteren en Doorgaan