Tuinonderhoud

Om optimaal van je tuin te genieten is er het hele jaar door tuinonderhoud nodig. Denk aan onkruid verwijderen, het gazon onderhouden, bomen verzorgen en snoeien, het terras onderhouden en het verzorgen van beplanting. Ligt de tuin van je buren er het hele jaar door prachtig bij en moet je elk voorjaar uw uiterste best doen om de tuin netjes bij te houden? Grote kans dat je buurman een tuinman inschakelt voor regelmatig tuinonderhoud. Wilt je ook 365 dagen per jaar genieten van een prachtige tuin? lees dan verder…

Wat zijn de kosten voor tuinonderhoud?

Een tuin zonder uitgebloeide bloemen, onkruid of uit de kluiten gewassen planten. Tuinonderhoud is onvermijdelijk als je de eigenaar bent van een tuin. Het onderhouden van een tuin kost veel tijd waardoor het er in ons drukke leven al snel bij in schiet. Herken je dit ook? Schakel dan een tuinman in voor het onderhoud van je tuin. Het hoeft niet veel te kosten omdat een gemiddelde tuin wat snoeiwerk en af en toe aandacht nodig heeft.

De kosten van tuinonderhoud zijn afhankelijk van de hoeveelheid onderhoud die de tuin nodig heeft en de daarmee gepaarde werkzaamheden. Ook de inrichting en de grootte van je tuin spelen hier een grote rol in. Hieronder zie je een overzicht van de gemiddelde prijzen die een hoveniersbedrijf hanteert voor het tuinonderhoud.

Dienst

Gemiddelde kosten inclusief btw

Tuinman € 35 – € 50 per uur
Grote onderhoudsbeurt voor een gemiddelde tuin (alles inclusief) € 800 – € 1.000

Een tuinman inschakelen voor tuinonderhoud kost je gemiddeld tussen de € 35 en € 50 per uur. In de meeste gevallen bestaat een hoveniersteam uit twee tuinmannen. Hoeveel uur een hoveniersteam nodig heeft voor tuinonderhoud is afhankelijk van de staat waarin je tuin verkeerd. Dit uurtarief is ook exclusief het gebruik van materialen, producten en speciale machines. Als je tuin veel onderhoud nodig heeft is een hoveniersteam al snel meer dan een hele dag bezig. Is je tuin echt aan een grote onderhoudsbeurt toe? Kies dan voor een all inclusive onderhoudsbeurt waarbij je een vast bedrag per dag betaalt. Zo komt je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

tuinonderhoud

Offerte hovenier aanvragen

Wat doet een hovenier zoal:

 • Bestaande tuin mooier maken
 • Nieuwe tuin aanleggen
 • Tuin onderhouden
 • Bestrating aanleggen
 • Tuin ontwerpen
 • Schutting plaatsen
 • Bomen snoeien of verwijderen
 • Vijver aanleggen
 • Tuinhuis plaatsen
 • Kunstgras aanleggen
tuinonderhoud offerte

Besparen op tuinonderhoud

Of het nu gaat om de aanschaf van een nieuwe tv of om het boeken van een vakantie. Prijzen vergelijken doen we allemaal, bewust of onbewust. Ook als je van plan bent een hovenier in te schakelen voor tuinonderhoud loont het om de prijzen te vergelijken. De prijzen die hoveniers hanteren lopen namelijk flink uiteen, soms loopt dit verschil op tot wel 40%. Reden genoeg dus om van te voren de prijzen te vergelijken. Heb je ook geen zin of tijd om meerdere hovenierbedrijven te benaderen voor prijsinformatie? Vul dan hier op deze pagina het offerteaanvraag formulier in waarmee je in één klap prijsinformatie aanvraagt bij maximaal 4 hoveniersbedrijven bij jou in de buurt. Binnen 2 werkdagen ontvangt je de offertes al in de email. Deze offertes leg je vervolgens naast elkaar, om zo in één oogopslag te zien welk hoveniersbedrijf u het beste aanbod doet. Besluit je uiteindelijk dat je toch geen hulp nodig heeft bij je tuinonderhoud, dan is dit geen enkel probleem. Het invullen van de offerteaanvraag is volkomen kosteloos en vrijblijvend. Het vinden van de perfecte hovenier voor tuinonderhoud was nog nooit zo eenvoudig!

Regelmatig tuinonderhoud zorgt voor dagelijks genot

Zodra in het voorjaar de zon begint te schijnen willen we de tuin in. Maar na een lange winter is de tuin niet meer zo aantrekkelijk zoals we hem in het najaar hebben achtergelaten. Onkruid, dode planten en groene aanslag op het terras. Om optimaal van je tuin te genieten is er het hele jaar door tuinonderhoud nodig. Denk aan onkruid verwijderen, het gazon onderhouden, bomen verzorgen en snoeien, het terras onderhouden en het verzorgen van beplanting.

offerte hovenier

Wanneer tuinonderhoud

Het kan zo zijn dat je de tuin eenmalig wilt laten opknappen of dat er toch het liefst het hele jaar door tuinonderhoud moet plaatsvinden. Onze hoveniers zijn van alle markten thuis en kunnen naast alle genoemde klussen, ook een onderhoudsplan opstellen. Zo kunnen ze samen met jou de mogelijkheden bespreken en tot een gewenst resultaat komen. Zo kan je zelf de offerte maken die bij je tuinklus past. Er zijn een aantal mogelijkheden en om je een idee te geven zullen er een aantal worden genoemd:

 • Eenmalig tuinonderhoud
 • Periodiek tuinonderhoud
 • Vakantieonderhoud
 • Het voor- en najaar klaar maken van je tuin
 • Het winterklaar maken van je tuin

Dit zijn voorbeelden van afspraken die gemaakt kunnen worden met de hovenier. Zo kan je kiezen voor een eenmalige onderhoudsbeurt, maar kan je ook kiezen voor een periodieke afspraak. Dit kan handig zijn als er geen tijd is om zelf het onderhoud te doen, of als er sprake is van een grote tuin. Zo kan de tuin er alsnog goed uitzien met de hulp van een tuinman. Daarnaast kan je een onderhoudsabonnement afsluiten met je tuinman en in deze situatie zal de tuinman zelf een aantal keer per jaar langskomen om het tuinonderhoud te doen. Zo kan je in de zomer, maar ook in de winter genieten van een mooie tuin die goed verzorgd is. Afhankelijk van de grootte van de tuin en de hoeveelheid beplanting kan de tuinman bepalen hoe vaak hij of zij langs dient te komen om de tuin het gehele jaar door in een verzorgde staat te houden.

Offerte aanvragen tuinonderhoud

Als je op zoek bent naar de juiste tuinman voor je tuinonderhoud, bent je bij Fixmijnhuis.nl aan het juiste adres. Wij vergelijken, door onderstaand formulier in te vullen hoveniers door geheel Nederland met elkaar en op basis van je postcode zoeken wij een aantal hoveniers bij je in de regio. Bij ons krijg je maximaal 4 offertes toegestuurd en zodoende kan de hoveniers met elkaar vergelijken. Zo kan  je tot 40% besparen voor het kiezen van de juiste hovenier. . Zo wordt de zoektocht naar een geschikte hovenier ontzettend eenvoudig en ligt je tuin er weer spoedig verzorgd en netjes bij. Daarnaast hoef je ook geen tijdrovende zoektocht te doen naar de beste hovenier, aangezien je bij ons snel en eenvoudig de gewenste informatie kan opvragen.

Offerte hovenier aanvragen

Het resultaat van Fixmijnhuis.nl

Tuinmanofferte is de ideale manier om de beste hovenier te selecteren. Of u nu een tuin hebt van 15 vierkante meter, een tuin van 1000 vierkante meter of een bedrijfstuin heeft met parkeerplaats. Dan bent u aan het juiste adres. Zo kunnen onze hoveniers elk probleem oplossen en bieden wij de oplossing voor achterstallig onderhoud. Naast tuinonderhoud, zijn onze hoveniers ook specialisten op het gebied van tuinontwerp en tuinaanleg. Als u op zoekt bent naar een hovenier die u kan helpen bij een van deze drie tuinklussen, vergelijk dan snel en eenvoudig verschillende hoveniers met elkaar uit uw regio (bijvoorbeeld Rotterdam of Leiden, of juist Leeuwarden en Groningen). Wij staan garant voor kwaliteit en specialisten op het gebied van tuin gerelateerde klussen. Daarnaast kunt u gemakkelijk uw tuinonderhoud kosten berekenen voor uw specifieke tuinklus en hoeft u dus niet lang te vissen naar de kosten die het met zich meebrengt. Vergelijk daarom snel de verschillende hoveniers bij u in de buurt op basis van kwaliteit, prijs en mogelijkheden.

Meer informatie:

Deze website maakt gebruik van Cookies

View more
Accepteren en Doorgaan