CV Ketel kopen en Installeren

Cv ketel kopen? Je wilt een nieuwe Cv ketel met installatie kopen met de beste service voor de laagste prijs. Wij van Fixmijnhuis.nl  bieden jou hier de mogelijkheid om makkelijk installateurs te vergelijken in Nederland. Vergelijk makkelijk alle Cv ketels op: capaciteit, prijs, energielabel of afmetingen. Je nieuwe ketel wordt door erkende installateurs geïnstalleerd met minimaal twee jaar garantie op de installatie en Cv ketel. 

Ons assortiment bestaat uit meer dan honderd Cv ketels van merken zoals: Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas, Atag, AWB, Ferroli en Itho Daalderop. Alle Cv ketels met installatie voor de laagste prijs bij Fixmijnhuis.nl

cv ketel kopen

Energiezuinige HR ketel kopen

Ben je toe aan een nieuwe combiketel en wil je een cv-ketel aanschaffen? Dan zal je merken dat er de laatste jaren veel is verbeterd op dit gebied. Met de hoogrendementsketels van nu kan je een hoop besparen op je stookkosten dat je de aankoopprijs al snel terugverdient. Bovendien kan je een slimme thermostaat op je hr ketel aansluiten, zodat je zo zuinig mogelijk stookt.

Hr ketel installeren: zo gaat dat in zijn werk

De installatie van een nieuwe hr ketel is meer dan alleen het monteren van de ketel. Onder het installeren van een nieuwe cv-ketel verstaan wij de volgende werkzaamheden:

 • Oude cv-ketel demonteren en afvoeren
 • Nieuwe hr-ketel plaatsen
 • Aansluiten op gas- en waterleiding
 • Rookgasafvoer vernieuwen
 • Gasleidingen controleren op lekkages
 • Koolmonoxidemeting
 • Alle relevante onderdelen, zoals expansievat, gaskogelkraan, inlaatcombinatie, vul- en aftapkraan en vulslangset nalopen en waar nodig vernieuwen
cv ketel installeren

Een CV ketel kopen, huren of leasen?

Een nieuwe cv-ketel is een forse kostenpost, maar je kunt er ook een huren of leasen als je opziet tegen zo’n plotselinge uitgave. We zetten even naar de voor, nadelen van kopen, huren en leasen op een rij.

CV ketel kopen prijzen

Een goede cv-ketel koop je al voor €800 à €900. Maar daarmee ben je er niet. De installatie kost ook geld, afhankelijk van de omstandigheden al snel zo’n €500. Je moet bijvoorbeeld ook de oude rookgasafvoer laten vervangen. Zo verminder je het risico op koolmonoxidevergiftiging. De ketel door een handige buurman laten installeren is niet verstandig en binnenkort ook verboden. Tenzij je buurman een wettelijk gecertificeerde gastoestelinstallateur is natuurlijk. Na installatie volgt onderhoud. Over de hele levensduur van zo’n 15 jaar ook al snel ruim €1500. Op onderhoud aan je cv-ketel kun je beter niet bezuinigen. Het laatste dat je wil is koolmonoxidevergiftiging. Maar ook een koude douche of een kille kerst zijn geen aantrekkelijk vooruitzicht.

En dan zijn er nog garantiebepalingen. Met een onderhoudscontract ben je er zeker van dat er snel iemand komt om je kapotte cv-ketel te repareren. Een goed onderhouden ketel levert bovendien betere prestaties en is veiliger en energiezuiniger. Bij de meeste moderne cv-ketels is eens in de 2 jaar een onderhoudsbeurt voldoende.

CV Ketel Huren

Als je niet direct een groot bedrag kunt missen kan huren aantrekkelijk zijn. Met huren kun je eventueel ook tijd winnen als je je bijvoorbeeld op een (hybride) warmtepomp wilt oriënteren, maar je ketel plotseling vervangen moet worden. Dan moet het wel gaan om een flexibel huurcontract, waar je niet vele jaren aan vast zit of alleen met een hoge boete vanaf kunt. Gelukkig zijn zulke contracten er inmiddels wel.

Een ander voordeel van huren is dat je voor langere tijd duidelijkheid hebt over de kosten. Installatie, onderhoud en bijkomende kosten, zoals reparatiekosten en onderdelen, zijn namelijk bij de huur inbegrepen.

CV ketel Leasen

Bij leasen ofwel huurkoop, wordt de cv-ketel aan het eind van de contractperiode je eigendom. Die contractperiode kan 5 jaar zijn maar ook langer. Hou er rekening mee dat een cv-ketel gemiddeld een jaar of 15 meegaat. Net als bij huur, maakt bij lease een all-in onderhoudscontract meestal deel uit van de overeenkomst. Lease-contracten worden steeds minder aangeboden.

Onze conclusie met een Rekenvoorbeeld

Bij 12 jaar huren, inclusief onderhoud en reparatie, met een jaarlijkse prijsstijging van 2%, installatiekosten van €150 en een maandbedrag van €25, zijn de kosten na 12 jaar: ruim €4000.

De kosten voor een nieuwe cv-ketel, de installatie en het onderhoud variëren behoorlijk, evenals de maandbedragen voor een huurcontract. De (afgeronde) bedragen in bovenstaand voorbeeld zijn dan ook een indicatie.

De conclusie is niettemin duidelijk. Ook wanneer je het renteverlies bij de aankoop van een ketel over 12 jaar meerekent (maar met de huidige rentestanden is dat sowieso klein) is kopen financieel gezien aantrekkelijker dan huren. Wie huurt, kiest voor zekerheid en soms flexibiliteit maar betaalt daar een prijs voor.

cv ketel vervangen

100% veilig met ons veiligheidspakket

Als je je nieuwe cv-ketel via ons koopt, wordt je cv-ketel vakkundig geïnstalleerd. Daarbij kijken ze ook naar belangrijke punten zoals de rookafvoer. De rookgasafvoer voert de rookgassen veilig af en gaat gemiddeld net zo lang mee als je cv-ketel. Voor een veilige en complete installatie krijg je standaard bij iedere installatie een veiligheidspakket. Daar zit in:

 • Een standaard dak- en muurdoorvoer
 • Een koolmonoxidemeting
 • Een controle van je leidingen op gaslekkages
 • De juiste instellingen

Installateurs vergelijken

Waar het uiteindelijk om draait bij een nieuwe cv-ketel is het wooncomfort. Ga eens in gesprek met de installateur over de mogelijkheden bij het kopen of huren van een nieuwe cv-ketel. Vergeet niet je wooncomfortwens mee te laten wegen in het gesprek, want jouw wooncomfort staat op nummer één bij het kopen van een nieuwe cv-ketel! Vul onderstaand formulier in en ontvang tot 4 Gratis en vrijblijvende offertes om zo snel installateurs in jouw omgeving te vergelijken.

Deze website maakt gebruik van Cookies

View more
Accepteren en Doorgaan