Cv Ketel Vervangen

Cv ketel vervangen? Na ongeveer 15 jaar is een hr ketel aan vervanging toe. Net als in een auto slijten bepaalde onderdelen van je ketel, waardoor hij maar een beperkte levensduur heeft. Daarnaast gebruiken oude ketels meer energie, waardoor het duurder is om door te stoken met je oude ketel dan deze te vervangen door een nieuwe hr ketel.

cv ketel installeren

De kosten voor het vervangen van een cv ketel kunnen flink verschillen. De prijs voor het vervangen is grotendeels afhankelijk van het vermogen van de nieuwe verwarmingsketel die je op het oog hebt. Onderstaand geven we hier wat meer informatie over.

Combiketel vervangen inclusief montage

Bij andere leveranciers wordt nog wel eens de ‘kale’ prijs van een hr-ketel getoond, maar door via ons prijzen te vergelijken zijn alle prijzen altijd inclusief installatie en het demonteren en afvoeren van je oude ketel. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan, en weet je dat jouw hr ketel op professionele wijze vervangen wordt. Als je kiest voor huren is het vervangen van uw ketel, regulier onderhoud en een slimme thermostaat inbegrepen bij de vaste lage maandprijs.

cv ketel kopen

Wanneer is het tijd om een combiketel te vervangen?

Als je ketel aan het eind van zijn levensduur is, moet je jouw cv-ketel vervangen. Maar ook als uw cv-ketel niet goed meer werkt of te veel gas verbruikt, kan het tijd zijn voor een nieuwe combiketel.

Cv-ketel 10 jaar oud vervangen?

In principe zou een ketel van 10 jaar oud nog naar behoren moeten werken. Toch kan het voorkomen dat een verwarmingsketel van 10 jaar oud niet meer gerepareerd kan worden, of dat vervanging simpelweg goedkoper is. Omdat de ontwikkelingen op het gebied van hr ketels zo snel gaan, kan je de 10 jaar oude cv ketel ook vervangen door een nieuwe ketel met een hoog rendement.

Cv-ketel 15 jaar oud vervangen?

Na ongeveer 15 jaar is een hr ketel aan vervanging toe. Net als in een auto slijten bepaalde onderdelen van je ketel, waardoor hij maar een beperkte levensduur heeft. Daarnaast gebruiken oude ketels meer energie, waardoor het duurder is om door te stoken met je oude ketel dan deze te vervangen door een nieuwe hr ketel.

Zeker 7 miljoen woningen in Nederland zijn nu op het aardgas aangesloten. Maar aan koken en stoken op gas komt een einde. Wanneer dat is, verschilt per gemeente en per woonwijk. Het is de bedoeling dat in 2050, liefst eerder, niemand in Nederland nog kookt en stookt op aardgas. Een gevolg van het Klimaatakkoord dat 195 landen in 2015 in Parijs sloten.

Dus wat koop je, met deze ontwikkelingen in het achterhoofd, als een oude, gasgestookte cv ketel aan vervanging toe is? Kijk eerst of in de gemeente concrete plannen zijn voor een alternatief voor aardgas, zoals stadsverwarming of verwarmen met elektriciteit. Zo ja, dan heb je alleen een verwarmingsinstallatie nodig voor de tussenliggende periode. Zijn er geen plannen, dan hangt het er maar van af: hoe duurzaam wil je zijn, welk budget heb je, wat voor soort huis, hoe is het geïsoleerd?

De hybride warmtepomp: een duurzame oplossing voor bestaande bouw

Is een huis matig geïsoleerd (veel woningen van tussen 1980 en 2000 zijn dat), dan is een hybride warmtepomp een goede optie. Minder prijzig dan een zelfstandige warmtepomp. De hybride warmtepomp kost € 3.500 – € 5.000, inclusief installatie, exclusief cv-ketel en subsidie, en de verwarmingsinstallatie en meterkast hoeven niet op de schop.

De hybride warmtepomp is een aanvulling op de cv ketel en gebruikt warmte uit de buiten- of ventilatielucht om het huis en mogelijk het tapwater te verwarmen. Het apparaat werkt hetzelfde als een zelfstandige warmtepomp, alleen springt de cv ketel bij als het buiten erg koud is of wanneer er (veel) vraag is naar warm water. Op die momenten gebruik je nog wel aardgas. Maar veel organisaties, waaronder installateursvereniging Techniek Nederland, denken dat ‘bij verwarmen’ in de toekomst ook met biogas en waterstof moet kunnen.

Een hybride warmtepomp kun je goed combineren met de bestaande radiatoren. Maar met lagetemperatuurverwarming (waarbij de watertemperatuur in de verwarmingsinstallatie relatief laag is) levert hij het hoogste rendement. Doorgaans bestaat de hybride warmtepomp uit een binnen- en buitenunit, maar die kunnen ook geïntegreerd zijn. De binnenunit wordt in de buurt van de cv ketel geplaatst, daar moet dus ruimte zijn. Houd bij de buitenunit rekening met het geluidsniveau als de pomp op vol vermogen draait. Zet ‘m niet te dicht bij het slaapkamerraam of buren. Dat geldt uiteraard ook voor een zelfstandige warmtepomp.

Zeer waarschijnlijk worden per 1 juli 2020 eisen gesteld aan het geluid van buitenunits bij woningen.

+ Zeer geschikt voor bestaande bouw
+ Ook geschikt voor matig geïsoleerde huizen
+ Geen bouwkundige aanpassingen nodig
+ Subsidie beschikbaar voor bestaande woningen (bedrag afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie)
– Nog wel aardgas nodig

cv ketel vervangen

CV ketel vervangen kosten

De prijzen van de basismodellen van condensatieketels liggen rond 1600 euro, maar voor ketels met een hoger rendement of meer vermogen kunnen deze oplopen tot zo’n 4000 euro of zelfs meer. De prijs van warmtepompen hangt sterk af van het type en schommelt tussen 4000 en 15000 euro. Een zonneboiler voor een woning met 4 personen kost 4000 à 6000 euro.

Vaak heb je recht op een premie voor de installatie van een van deze opties (voor de condensatieketel geldt dit alleen voor beschermde afnemers), waardoor je de investering nog sneller kan terugverdienen. Hou er wel rekening mee dat het verwijderen van de oude ketel en de plaatsing van de nieuwe verwarmingsinstallatie extra kosten met zich kan meebrengen.

Wil je je cv ketel vervangen en hiervoor een vakman inschakelen? Via onze offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionals. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken. Klik hier om naar de offertepagina voor een nieuwe cv installatie te gaan. Offertes aanvragen voor warmtepompen kan op deze pagina. Ten slotte vind je op deze pagina meer info over zonneboilers en een offerteformulier voor de plaatsing ervan.

Offertes voor een verwarmingsketel ontvangen?

Benieuwd naar de beste verwarmingsketel voor jouw situatie? Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 4 gespecialiseerde installateurs actief in jouw buurt. Vul onderstaand formulier in om snel cv ketel vervangen offertes te ontvangen.