Huis Herfstklaar maken: 7 Handige tips

Huis herfstklaar maken ? Helaas de zomer zit er weer op en we gaan ons klaar maken voor de prachtige herfst. De maanden van gezelligheid, kaarsen, mooie kleuren in het bos en vooral wat kouder weer hangt in de lucht. De komende tijd zal er veel bladeren gaan vallen, onderhoud van de tuin wordt belangrijk bijvoorbeeld.  Ook komen er meer vochtige plekken op de muren waar we op moeten letten. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Hierbij zetten we 7 belangrijke tips op een rijtje om goed en gezellig de herfst door te komen.

1.Maak het thuis gezellig

Veel mensen klagen over de herfst; koud, regen en wind brrr geef mij de zomer maar zeggen we vaak. Steek de open haard aan, of laat het iets kouder worden thuis zodat je lekker onder een warme deken kan kruipen. Doe bijvoorbeeld een check op de CV-ketel of dit geen problemen zal geven voor de koude winter – je wilt natuurlijk niet in de kou zitten. Kaarsen, nieuwe kussens op de bank – cozy days!!

De gezelligheid kan je ook doortrekken naar de tuin en zet een mooie vuurkorf in de tuin. zeker de kids zullen dit leuk vinden om een vuurtje te stoken. Geef het een romantisch tintje door samen een wijntje te drinken, mooie gesprekken aan het vuurtje en Valentijnsdag heb je niet meer nodig, het gaan om de kleine dingen in het leven wat niet eens veel geld hoeft te kosten. Zeker tijdens de onzekere Covid 19 periode hebben veel mensen het niet breed en kan je met een paar kleine dingetjes al een leuke herfst tegemoet gaan.

winter kaarsen
dakonderhoud

2. Dakonderhoud

De komende tijd zal er veel blad gaan vallen en vooral de mensen die in een bosomgeving wonen moeten even opletten. Bladeren komen letterlijk met kilo’s naar beneden en de dakgoten kunnen dan al snel vol gaan zitten. Dakonderhoud is daarom erg belangrijk voordat je de winter ingaat. Laat een specialist een check doen op het dak om zodoende lekkage issues te voorkomen.

3. Tuinonderhoud

Het kleuren van de bladeren is erg mooi, maar wat doet dat voor de tuin? Wist je dat er in bladeren veel zuur zit en dus schade kan aanbrengen aan de grond.. Uiteraard, een klein laag je bladeren geeft een natuurlijke ‘mest’ en geeft ook veel voeding. Echter, als je alles elk jaar maar laat liggen ga je na een aantal jaar merken dat de planten minder hard zullen groeien en wordt het een kale bedoeling. Tuinonderhoud is dus ook belangrijk in de herfst.

Wat doet de hovenier zoal in de tuin voor de herfst?

  • Snoeien van specifieke planten om ze winterklaar te maken
  • Vijver winterklaar maken, we willen natuurlijk niet dat de vissen doodvriezen
  • Bomen en struiken winterklaar maken
  • Bestrating en schuttingen onderhouden en mos verwijderen
  • Bladeren verwijderen uit de tuin

4. Woning isolatie

Rond september. oktober wordt het belangrijk om een specialist naar het huis te laten kijken. Vooral de oudere huizen kunnen tijdens de winter nogal onderhoud vergen. Er kunnen vochtplekken ontstaan en vooral moet je extra veel stoken om het warm te blijven houden. Een hoge energie rekening en minder goed voor het milieu. De regering heeft daarom een energie label opgezet.  Een goede A++++ score levert je huis ook meer op in de waarde. je kan dit krijgen door bijvoorbeeld HR++ glas aan te schaffen. Dit is een extra sterk en dik type glas wat vooral voor extra isolatie zorgt. Dit wordt tegenwoordig veel toegepast als je kunststof kozijnen laten plaatsen.

Dakisolatie
cv ketel installeren

5. Woning Verduurzamen

Mijn woning verduurzamen ? Jazeker, denk aan een warmtepomp , zonnepanelen installeren, en een Cv Ketel check. Het is belangrijk om alvast een plan te maken om je energierekening naar beneden te krijgen. Zeker in de winter stook je een hoop elektriciteit, hoe mooi als het huis de zomer al mooi de energie heeft opgewekt waardoor je hiervan in de winter kan profiteren. Je huis gaat dan als een soort bedrijf fungeren, proberen de lasten te drukken

6. winter schilder

Een schilder inhuren in de koude wintermaanden ? Klopt, iedereen denkt dat je vooral in het voorjaar en zomer moet gaan schilderen, minder kans op vocht en regen. Klopt helemaal! Echter, hier is de tip van fixmijnhuis.nl vraag in de herfst alvast een schilderwerk offerte aan en laat een schilder in het najaar / winter komen. Dit scheelt ongeveer 30% dan in de zomer. De schilder heeft in de zomer een hoop werk maar wilt in de winter natuurlijk ook een boterham verdienen. Hierdoor kan je beter onderhandelen en kan de schilder een mooie dag uitkiezen om het werk wat gespreid te doen. De winters worden steeds milder in Nederland en als je voor een goede afdekking zorgt, kan je tegenwoordig prima wat schilderwerk laten doen in de herfst.

schilderwerk offerte

7. Genieten

Het klinkt voor zich maar we kunnen ons wel eens druk maken in ons mooie Nederland. Geniet bijvoorbeeld van je mooie serre wat je hebt laten aanbouwen, kopje koffie erbij en geniet!

Wij van Fixmijnhuis.nl zijn de specialist in Nederland en België om vakmannen te vergelijken. Je kan via ons tot 4 verschillende offertes aanvragen van bedrijven uit de regio. Zodoende bespaar je al 30% om puur de offertes te vergelijken en te kijken bij welk bedrijf je fijn voelt om een klus te laten klaren. Kijk rustig rond op onze website en hopelijk heb je wat aan onze GRATIS service. Hopelijk ga je een mooie herfst tegemoet!

Deze website maakt gebruik van Cookies

View more
Accepteren en Doorgaan