Kan je boren in kunststof kozijnen?

Kan je boren in je fraaie, nieuwe kunststof kozijnen? Wanneer je dingen wilt ophangen, zoals luxaflex, kan het handig zijn als je gewoon mag boren in de kozijnen. Maar is het wel verstandig, en kan het eigenlijk wel? Waar moet je allemaal precies op letten?

Is het verstandig om te boren in kunststof kozijnen?

Veel mensen zullen meteen zeggen: nee, dit kan niet. Dit is namelijk wat je vooral hoort. Voor sommige mensen is het daarom een drempel om kunststof kozijnen te nemen. Zij willen immers een scherm of luxaflex bevestigen, maar dat gaat dan vervolgens niet, en dus besluiten ze om maar lekker bij de houten kozijnen te blijven. Goed nieuws voor hen: boren in kunststof kozijnen is wel degelijk mogelijk!

Waar moet ik op letten?

Kun je boren in kunststof kozijnen? om die vraag te kunnen beantwoorden zijn er bepaalde zaken om op te letten. Zo zul je de beschadigingen altijd blijven zien. Eenmaal een gaatje geboord, betekent dat je deze altijd blijft zien en niet meer kunt herstellen. Ook is het belangrijk om goed te realiseren dat er in de kozijnen een ijzerprofiel zit. Je kunt niet boren op de plekken waar dit ijzer zit – en als het al kan, dan kom je niet diep.

kunststof kozijnen Belgie

Let ook op het gewicht

Let ook goed op het gewicht dat extra aan het kozijn komt te hangen. Als iets heel zwaar is en enkel met wat schroeven aan het kozijn hangt, dan is de kans aanwezig dat dit voor meer schade kan zorgen. Hang dus niet te zware dingen aan je kunststof raamkozijn, want dit kan voor problemen op de lange termijn zorgen.

Soort schroeven

Voor kunststof kozijnen worden vooral kunststof schroeven geadviseerd. Deze zijn bij voorkeur niet te lang. Dit soort schroeven zijn ideaal voor je kunststof kozijn.

Overleg met je huurbaas

Wanneer je een huurwoning hebt, heb je te maken bepaalde regels. Kijk eens goed of er iets in je contract staat over het boren in de kunststof kozijnen. Niet alle verhuurders willen dit, gezien de blijvende schade. Staat er niets in het contract? Overleg dan alsnog eerst goed, zodat je achteraf niet te maken hebt met een hoop extra kosten of andere problemen.

Plaktape

Wil je geen blijvende schade aanbrengen aan je kunststof kozijn? Dan zijn er tegenwoordig verschillende mogelijkheden om toch luxaflex, zonneschermen of andere constructies te plaatsen zonder blijvende schade achter te laten. Eén van de makkelijkste manieren is om te kiezen voor plaktape. Dat kan enorm sterk zijn en na afloop is er geen enkele schade zichtbaar. 

Wat zijn de alternatieven voor boren?

Kunststof kozijnen winnen steeds meer aan populariteit. Fabrikanten denken graag mee over slimme alternatieven, zodat boren in kunststof kozijnen niet noodzakelijk is. Populair zijn bijvoorbeeld klemsteunen, die geen schade toebrengen aan de kozijnen zelf. Klemsteunen zijn de ideale keuze voor onder andere draai-kiepramen. Deze bevestig je eenvoudig aan de boven-, zij- of onderkant en daar klik je als het ware de raamdecoratie op. Een andere optie zijn magneetplakstrips. Deze worden in een speciaal frame geplaatst, waarbij alles naadloos aansluit. Of je nu kiest voor jaloezieën, plisségordijnen of rolgordijnen, je kan met deze alternatieven alle kanten op.

Hoe werkt het monteren van raamdecoratie op kunststof kozijnen? Heel simpel...

Raamdecoratie op kunststof kozijnen monteren zonder boren, hoe werkt dat? Het monteren werkt eigenlijk heel eenvoudig. We hebben namelijk onderdelen die je aan je draai-/kiepramen kunt klemmen én onderdelen die je op je vaste kozijnen kunt plakken. Vervolgens hang je je nieuwe raamdecoratie gewoon aan deze onderdelen. En dit allemaal zonder schade aan te brengen aan je kozijnen. Simpeler kunnen we het eigenlijk niet maken!

Kunststof kozijnen offerte Aanvragen

Deze website maakt gebruik van Cookies

View more
Accepteren en Doorgaan