Kunststof Kozijn erker

Kunststof Kozijn Erker

Een erker is een prachtige aanvulling op je woning, zeker als je kiest voor een kunststof kozijn erker. Het maakt je woning ruimtelijker, meer sfeervol en daarnaast ziet het er aan de buitenkant erg stijlvol uit. Of je nu een modern, klassieke of landelijke uitstraling van je woning wilt, via deze website kan je specifieke offertes aanvragen voor de kunststof kozijn erker van je dromen!

Waarom zou ik moeten kiezen voor een Kunststof Erker?

Een erker kan van diverse materialen gemaakt worden, waarom zou je voor een kunststof kozijn erker kiezen? Hier zijn heel veel redenen voor, zoals:

 • Weinig tot geen onderhoud: nooit meer onderhoud- of schilder kosten, want een kunststof kozijn erker heeft nauwelijks onderhoud nodig en blijft er toch uitzien als nieuw!
 • Goede isolatie: kunststof kozijnen isoleren je erker (en woning) als de beste. Dat gaat je zeker merken in uw energiekosten.
 • Keuze uit vele soorten en maten: wil je een kunststof kozijn met houtlook of liever iets moderner? Moet het kozijn vierkant, rechthoekig of in een driehoek zijn? Wat je ook wilt, alles is mogelijk. Hetzelfde geldt voor de
 • kleur van je kunststof kozijn.
 • Stevig tegen inbraak: kunststof kozijnen zijn bij uitstek zeer geschikt om inbraak tegen te gaan
 • Duurzaam: de kozijnen van kunststof gaan ontzettend lang mee en daarnaast zijn ze ook nog eens een
 • milieubewuste keuze. Het materiaal is namelijk goed te recyclen en de productie ervan kost weinig energie!
Kunststof kozijn erker

Welke soorten ramen kunnen er in een Kunstof Erker?

Wil je ook een prachtig kunststof kozijn erker, dan is het goed om stil te staan bij welk soort raam je wilt. Moet de erker uitsluitend bestaan uit vaste ramen (die niet open of dicht kunnen) of wil je misschien meerdere soorten ramen in je erker? Bijvoorbeeld een combinatie van vaste ramen met bovenin een paar valramen?

Onderstaand een overzicht van de soorten ramen waaruit je kan kiezen. Ga je een offerte aanvragen voor kunststof raamkozijnen, vermeldt dan welke ramen je wilt voor een compleet kostenplaatje!

Soorten Ramen voor een Kunststof Erker

 • Vastraam: deze kan niet open of dicht. Je hebt bij deze ramen de optie om ventilatieroosters erbij te plaatsen zodat je toch de ruimte kan ventileren.
 • Valraam: dit is een raam die je aan de bovenkant kan openen. Het raam ‘valt’ vervolgens naar binnen en staat zo in een kiepstand.
 • Draai/kiepraam: deze ramen kunnen of helemaal opengezet worden of je zet ze in de kiepstand. Je hebt ook nog de optie voor een kunststof kozijn naar buiten draaiend of naar binnen draaiend.
 • Klapraam: een klapraam kan aan de onderkant geopend worden om zo naar buiten te ‘klappen’.

Welk type glas is het beste voor een Erker?

Als je een kunststof kozijn erker wilt aanleggen of wilt renoveren dan zullen waarschijnlijk ook je ramen vernieuwd worden. Weet je al welk soort glas je wilt hebben, want ook hierin heb je diverse opties. Standaard wordt meestal gekozen voor HR++ glas, dit zijn prima, stevige en isolerende ramen. 

Kunststof kozijn naar buiten draaiend of binnen draaiend?

Als je een draairaam hebt, kun je kiezen voor een kunststof kozijn naar buiten draaien of naar binnen draaiend. Welke optie is het beste? Beide hebben voor- en nadelen.

Voordeel van een kunststof kozijn die naar buiten draaiend is, is dat het geen ruimte vraagt. Mocht je bijvoorbeeld een kleine ruimte hebben, dan is het handig als het raam naar buiten draaiend is zodat je binnen geen ruimte verliest.

De nadelen van een raam dat naar buiten draait is dat het lastiger is om een hor ervoor te plaatsen en mocht het buiten waaien, dan kan het raam hard openklappen. De keuze is dus aan jou en wat je het fijnste vindt.

Kunststof raam met een rolluik

kunststof erker

De opties voor jouw kunststof kozijn erker houden niet op, want naast diverse looks, kleuren en ramen kan je ook nog nadenken over of je een kunststof raam met rolluik wilt of niet. Veel mensen kiezen voor een erker met rolluik om meerdere redenen:

 • Een kunststof raam met rolluik is perfect om warmte buiten te houden: zeker met de hete zomers van tegenwoordig is het geen overbodige luxe om je woning goed af te sluiten tegen de warmte en een rolluik is daar uitermate geschikt voor.
 • Het beschermt je meubilair en raamdecoratie tegen verkleuring.
 • Het helpt uitstekend je woning extra te beschermen tegen inbraak.
 • Extra isoleren en geluiddempend: voor een goede nachtrust is een kunststof raam met rolluik heerlijk geluiddempend en extra isoleren.
 • Daarnaast houdt het al het licht buiten. Wat zal u lekker slapen!

Vindt je een kunststof raam met rolluik een beetje te donker, dan zou u kunnen kiezen voor een screen. Hier zijn varianten van die ook het zonlicht (en de warmte) buiten houden, maar toch genoeg licht doorlaten zodat de ruimte niet verduisterd is. Vraag uw leverancier naar de mogelijkheden.

Kunststof ramen op maat bestellen

Ben je enthousiast geworden voor een prachtige kunststof kozijn erker, dan wil je natuurlijk eerst weten wat de kosten zijn. Via deze website kan je heel makkelijk en snel 4 tot 5 offertes aanvragen voor je nieuwe kunststof kozijn erker. De offertes zijn afkomstig van betrouwbare leveranciers uit je omgeving die kunststof kozijnen van kwaliteit leveren. Wanneer je een offerte wilt aanvragen is het handig als je eerst de maten van uw gewenste erker ongeveer weet. Hoe specifieker je aanvraag, hoe gerichter de prijsopgaaf zal zijn.

Nadat je een aanvraag voor offertes heeft ingediend (wat overigens geheel gratis en vrijblijvend is), kan je bekijken welke leverancier je het meest aanspreekt. Vervolgens neem je contact op en kan je een afspraak maken zodat een medewerker je kunststof kozijn kan komen inmeten en vervolgens op maat kan bestellen. Tevens kan je jouw andere wensen bespreken.

De kunststof kozijn erkers worden na het inmeten op maat besteld en vervolgens bij u geïnstalleerd. Deze service is standaard inbegrepen bij de kosten. Tevens krijg je ook altijd 10 jaar garantie.

Benieuwd wat je mogelijkheden en prijzen zijn? Vraag dan hier geheel vrijblijvend en kosteloos offertes aan voor je nieuwe kunststof kozijn erker en maak je dromen waar!

Kunststof erker offerte

Vrijblijvende Offertes aanvragen:

Deze website maakt gebruik van Cookies

View more
Accepteren en Doorgaan