Kunststof kozijn plaatsen | Het perfecte Stappenplan

Een kunststof kozijn kan ik zelf toch ook plaatsen? Wanneer je niet technisch bent is het toch handig om kunststof kozijnen te laten plaatsen door een vakman. Maar uiteraard kan je het ook zelf doen en bespaar je een hoop geld. In dit artikel willen we je wat meer inzicht geven over de bijkomende kosten en het verschil tussen het zelf plaatsen of laten plaatsen

Kozijnen van kunststof monteren

Een Kunststof kozijn plaatsen lijkt misschien een eenvoudige taak als je de professionele kunststof kozijn bedrijven te werk ziet gaan. Toch is het moeilijker dan dat het lijkt. De bedrijven zijn vaak ervaren, handig en hebben het juiste gereedschap. Bekijk de kunststof kozijn offerte. We geven je binnen 24 uur tot 4 gratis offertes zodat je mooi wat prijzen en materialen kan vergelijken.

houtlook kunststof kozijn

Wat kost een Kunststof Kozijn?

Een Kunststof raamkozijn plaatsen lijkt misschien een eenvoudige opgave als je de professionele kunststof kozijn bedrijven te werk ziet gaan. Toch is het moeilijker dan dat het lijkt. De bedrijven zijn vaak ervaren, handig en hebben het juiste gereedschap. Vul onderstaand formulier in om gratis tot 4 offertes aan te vragen van bedrijven uit jouw regio.

Wat kan ik zelf doen en wat niet?

Natuurlijk kan je zelf kunststof kozijnen plaatsen maar wat zijn de mogelijkheden?

 • Kopen van nieuwe kozijnen (met glas) en zelf plaatsen
 • Kopen van nieuwe kozijnen (met glas) en laten plaatsen door de leverancier (het beste in verband met garantie issues)
 • Kopen van nieuwe kozijnen (met glas) en laten plaatsen door een ander bedrijf/ een timmerman (hierbij kun je discussie krijgen bij problemen later, ligt het aan het product of aan het aanbrengen van het product)
 • Kopen van nieuwe kozijnen en het glas elders kopen (bv online) en zelf plaatsen (of die timmerman van hierboven)
 • Kopen van nieuwe kozijnen en het glas elders kopen (bv online) en laten plaatsen, dit is lastig aangezien een leverancier van kunststof liever niet iemand anders zijn glas zal willen plaatsen in de kozijnen. Het is dan slimmer om die timmerman te nemen.
  En dan kun je al deze opties kies met of zonder de huidige kozijnen verwijderen en afvoeren.
 • Hiernaast kun je ook nog de optie kiezen voor onderhoud door het kozijnenbedrijf. Denk daarbij aan het afstellen en smeren van de scharnieren en het slot. Daarnaast kan de passing soms net een beetje uit lijn gaan wat vervolgens kan worden opgelost door het onderhoudscontract. Een onderhoudscontract is tegenwoordig erg populair zodat je niet zorgen hoeft te maken over enig onderhoud.

Hoe moet ik houten kozijnen vervangen door Kunststof kozijnen?

Stap 1: Ruimte maken en spullen klaarleggen. Hierna alles goed afdekken van een echt een heel groot deel van de kamer met zeil (het liefst nog onder het kozijn een grote plank. Plan dus van te voren!

Stap 2: Houten afwerking slopen. Zorg dat de buitenzijde goed bereikbaar is en leg daar ook zeil of doeken neer tegen de rommel.

Stap 3: Houten kozijn zagen in delen. Het kozijn wordt ingezaagd met een speciale zaag. Zorg dus dat je ook dat je een container hebt als voorbereiding – hier komen extra kosten bij kijken.

Stap 4: Oude houten kozijnen verwijderen. Als er is ingezaagd zie je stukken kozijn tegen je muur aan zitten, die stukken hout worden eruit gebroken met een beitel en koevoet.

Stap 5: Nieuwe kunststof kozijn. Vervolgens zie je een kaal gat in de muur met stucwerk, bakstenen en je ziet soms ook de spouw. Hier komt het nieuwe kozijn in.

Stap 6: Isoleren met pur, tochtbandjes en kitten. Let goed op of de vakmensen dit echt allemaal goed afdichten. Ook moet het eerst heel goed opnieuw luchtdicht worden gemaakt om tocht tegen te gaan.

Stap 7: Stelkozijnen plaatsen. Dan komen er stelkozijnen. Dit zijn latten die vaak oranje geschilderd zijn en deze worden in de spouw gezet waar later het kunststof kozijn tegenaan komt.

Stap 8: Kitten om tocht te voorkomen. Voordat de kunststof kozijnen erin gaan wordt er eerst afgekit tussen het stelkozijn en de stenen muur, dit is cruciaal want dan is die laatste tochtweg afgedicht.

Stap 9: Kunststof kozijn plaatsen het kunststof kozijn gaat er nu in.

Stap 10: Stellen van het kozijn. Het kunststof kozijn wordt vastgezet, vaak op drie plekken links en op drie plekken rechts.

Voordelen van een kunststof kozijn plaatsen

Schrik je er niet voor terug om zelf het kunststof te plaatsen dan kun je er wel behoorlijk wat geld mee besparen. De kosten van kunststof kozijnen kopen zijn net zo hoog als de kosten van de kunststof kozijnen plaatsen zelf. Als je zelf de montage voor je rekening neemt dan bespaar je daar dus ongeveer de helft mee ten opzichte van alles uitbesteden. Daarnaast kun je het in je eigen tempo doen en heb je geen last van andere mensen die in je huis rondlopen. Als je toch bezig bent met kozijnen te plaatsen en je hebt een ouder huis, kijk dan ook even naar de isolatie. Het kan een hoop gedoe en geld schelen als je dit ook meteen doet omdat met isolatie je kozijnen beschadigd kunnen worden.

dakisolatie laten plaatsen

Kunststof kozijnen laten plaatsen

Nieuwe kozijnen inclusief montage is de optie die verreweg de beste optie wat de meeste mensen ook kiezen. De kunststof kozijnen laten plaatsen door de kunststof specialist verzorgt dan het hele proces van verwijderen tot en met onderhoud. De huidige kozijnen worden verwijderd en met een container afgevoerd en de nieuwe kunststof kozijnen worden gemonteerd.

Wat zijn de extra kosten?

Je hebt nu meer inzicht in de materiaal- en montage van kunststof kozijnen. Als je zelf alles gaat monteren heb je extra kosten waar je rekening mee moet houden:

 • Container
 • Afvoeren van oude kozijnen/ materialen en afval
 • Gereedschap en materieel huur of koop als je iets nog niet hebt
 • Meer afwerk kosten aan stucwerk bij onzorgvuldig plaatsen

Offerte Kunststof kozijn aanvragen

Wij van Fixmijnhuis.nl hebben een gratis offerte service. Vul onderstaand formulier in, binnen 2 minuten ingevuld. Je krijgt tot 4 offertes in je email van bedrijven uit jouw regio. Op deze manier kan je makkelijk bedrijven vergelijken die een kunststof kozijn kan plaatsen.

Deze website maakt gebruik van Cookies

View more
Accepteren en Doorgaan