Kunst

Kunststof Kozijn Tuindeuren

Kunststof kozijn tuindeuren zijn een prachtige manier om je tuin meer bij je woning te betrekken. Ziet je het al voor je: ’s ochtends open je lekker de tuindeuren onder het genot van een kopje koffie of thee. Dat is toch heerlijk wakker worden? Met mooie openslaande tuindeuren creëer je heel veel sfeer in huis, maar ook een waanzinnig lichtinval en meer ruimte. Je tuindeuren kunnen gemaakt worden van diverse materialen. Lees hier waarom kunststof kozijn tuindeuren een hele goede optie zijn!

Openslaande Deuren van Kunststof

Misschien kunnen we beter vragen waarom je niet voor kunststof kozijn tuindeuren zou kiezen, want er zijn ontzettend veel voordelen. Voorheen was het grootste tegenargument dat kunststof minder mooi was dan hout, maar dat is tegenwoordig erg achterhaald. Kunststof kozijnen zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar zodat ze altijd perfect passen bij de uitstraling van uw woning. Kunststof kozijnen met een houtlook en roeden geven bijvoorbeeld een knusse en klassieke uitstraling. Hou je meer van modern, dan zou je kunnen kiezen voor metallic kozijnen.

Behalve veel keuze en uitstraling zijn er nog meer redenen waarom je voor kunststof kozijn tuindeuren kunt kiezen:

 • Onderhoudsarm: in tegenstelling tot hout, hoeven kunststof kozijnen nooit geschilderd en geschuurd te worden omdat ze niet verrotten. Ze bieden je dus jarenlang gebruiksgemak.
 • Duurzaam: mede omdat ze niet verrotten, gaan ze ontzettend lang mee. Daarnaast worden kunststof kozijnen van materialen gemaakt die makkelijke te recyclen zijn
 • Weerbestendige grondstoffen: de kozijnen zijn gemaakt van weerbestendige grondstoffen waardoor ze zelfs in ons landje met zeer wisselende temperaturen en weersomstandigheden, heel lang mee gaan.
 • Inbraakwerend: de kunststof kozijn tuindeuren van onze leveranciers zijn erg inbraakwerend doordat ze goed hang- en sluitwerk bevatten, zeer stevig zijn en inbraakwerend glas bevatten
 • Isolatie: door de hoge kwaliteit van de kozijnen hoef je nooit bang te zijn voor vocht of tocht in huis. Dankzij de hoge isolatie zal je ook kosten besparen op je energierekening
 • Makkelijk te onderhouden: zoals eerder vermeld is schilderen en schuren verleden tijd, maar als je ervoor wilt zorgen dat uw kozijnen heel lang mee gaan, is een klein beetje onderhoud nog wel nodig. Gelukkig is dat een fluitje van een cent. Met wat water en zeep kunt u de kozijnen heel makkelijk reinigen. Smeer daarnaast een keer de scharnieren met olie en u komt al een heel eind
 • Kleur- en vormvast: houten tuindeuren kunnen de neiging hebben om te gaan verkleuren of door vocht en temperatuur verschillen krom te trekken. Dit probleem heb je niet met kunststof kozijn tuindeuren.
Kunststof kozijn tuindeur

Kunststof Raam Tuinhuis

Wil je graag een kunststof raam in je tuinhuis met eventueel tuindeuren, dan is dat ook zeker mogelijk. Kunststof ramen kunnen overal geplaatst worden, zo ook in je tuinhuis. Net zoals bij de ramen in je woning, kan je kiezen uit diverse opties, denk aan houtlook, diverse natuurlijke kleuren en je hebt de keuze uit verschillende soorten ramen.

 • Vast raam: deze ramen kunnen niet open of dicht.
 • Draai- kiepraam: een draai- of kiepraam kan je op diverse standen zetten. Het raam kan bijvoorbeeld helemaal open gezet worden, of je zet het op kiepstand waarbij het raam vanaf boven openvalt. Op deze manier kan je het tuinhuis op een veilige manier ventileren.
 • Klapraam of valraam: je kan naast vaste ramen ook kiezen voor kleine klap- of valramen. Dit zijn raampjes die je vanaf boven of onder open kunt zetten.

Opties voor je kunststof Kozijn Tuindeuren

 • Als je eens goed om je heen kijkt naar alle tuindeuren die je tegenkomt, dan zal het je opvallen dat er heel veel verschillen zijn in hoe kunststof kozijn tuindeuren eruit kunnen zien. Tuindeuren met roeden passen bijvoorbeeld geweldig bij een klassieke uitstraling en deuren zonder borstwering (het glas loopt dan tot de vloer) staan weer perfect in woningen met een moderne look. Zo zijn er nog andere zaken waarover je kunt nadenken zodat je straks de kunststof kozijn tuindeuren van je dromen hebt!
 • Uitstraling van je kunststof kozijn: wil je een kunststof kozijn met een houtlook of niet?
 • Een kozijn met houtlook bevat een houtnerf en rechte naden. Als je dat graag wilt kan het zijn dat je wat duurder uit bent
 • Soort slot en beslag: het soort slot en deurbeslag (denk aan klink, scharnieren etc.) bepalen voor een klein deel de kosten. Het is wel verstandig hier informatie over te vragen aangezien ze erg kunnen verschillen qua kwaliteit. De één is bijvoorbeeld meer inbraakwerend dan de andere. Je leverancier kan je hierover informeren
 • Soort glas: in de meeste gevallen zit er standaard HR++ glas in je kunststof kozijn tuindeur, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor ander glas. Bijvoorbeeld driedubbel glas of melkglas. Ook belangrijk voor bijvoorbeeld een kunststof raamkozijn.
 • Met of zonder roeden: misschien ook goed om na te denken of je roeden wilt hebben. Roeden geven je kunststof kozijn tuindeuren direct een klassieke uitstraling. Roeden (ook wel glasroeden genoemd) zijn latten die de ruiten in je tuindeur in vlakken verdelen
openslaande deuren

Kunststof kozijn tuindeuren of kunststof kozijn schuifpui?

Kunststof achterdeur

In plaatst van kunststof kozijn tuindeuren zou u ook voor een schuifpui kunnen kiezen. Wat is de beste keuze? Dat ligt geheel aan uzelf. Het grootste verschil is dat tuindeuren openslaande deuren zijn en een schuifpui gewoon opengeschoven kan worden. Tuindeuren hebben meer ruimte nodig anders kunt u ze niet openen. Hiermee moet u rekening houden als u de indeling van het terras maakt. Het terrasset moet bijvoorbeeld wat verder van de deuren staan. Hetzelfde geldt voor het geval uw tuindeuren naar binnen openen.

Wat is dan het voordeel van kunststof kozijn tuindeuren? Dubbele tuindeuren kunt u beide helemaal openzetten waardoor u echt het buiten naar binnen haalt. Bij de meeste schuifpuien is de doorgang kleiner. Daarnaast kiezen veel mensen voor tuindeuren omdat deze nu eenmaal wat meer charme hebben. Weet u nog niet zo goed wat u moet kiezen, lees dan hier meer over kunststof kozijn schuifpuien.

Offertes aanvragen voor je kunststof kozijn tuindeuren

Via onderstaand formulier kan je geheel gratis, vrijblijvend en eenvoudig 4 offertes aanvragen voor je nieuwe kunststof kozijn tuindeuren. Alle offertes die je bij ons aanvraagt zijn inclusief 10 jaar garantie en montage. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je achteraf voor onaangename verrassingen komt te staan.

Voordat je een aanvraag gaat invullen is het heel belangrijk dat je al nadenkt over de diverse opties die er zijn voor kunststof kozijn tuindeuren. Vergeet ook zeker niet op te meten en maak desnoods een foto van de plek waar je nieuwe kunststof kozijn tuindeuren moeten komen. Hoe specifieker je bent in je aanvraag, hoe beter onze leveranciers een prijsopgave kunnen maken.