Kunststof Voordeur

Een kunststof voordeur is het visitekaartje van je woning. Tevens is het misschien wel één van de meest bekeken onderdelen van het huis, zeker als mensen wat vaker voor je voordeur moeten wachten.

Een voordeur geeft je gasten een eerste indruk en je weet wat ze daarvan zeggen: soms kan die het belangrijkste zijn. Het is dus geen overbodige luxe om eens goed na te denken over het soort voordeur dat je wilt. Een kunststof voordeur is altijd een perfecte keuze omdat het vele voordelen biedt, daarnaast zijn ook kunststof voordeuren geheel op maat te maken. Zo kan je dé voordeur creëren waarmee je altijd goed voor de dag komt.

Kunststof Voordeur

Waarom kiezen voor een kunststof voordeur?

Waarom zou je kiezen voor een kunststof voordeur in plaats van bijvoorbeeld hout? Hier zijn diverse zeer goed redenen voor:

 • Weinig onderhoud nodig: kunststof voordeuren hoeven niet gescheurd of geschilderd te worden, wat erg scheelt in onderhoudskosten.
 • Vormvast: houten deuren kunnen de neiging krijgen om te gaan vervormen door weersinvloeden, dat is bij kunststof niet het geval
 • Inbraakveiligheid: inbrekers hebben nagenoeg geen kans bij je kunststof voordeur, zeker niet als deze uitgerust is met een kerntrek beveiliging systeem
 • Isolatie functie: met deze deuren hou je het vocht en tocht buiten omdat ze erg warmte isolerend zijn
 • Duurzaam: je zou het misschien niet verwachten bij het woordje ‘kunststof’ maar toch zijn deze deuren erg duurzaam. Ze worden namelijk gemaakt van materiaal dat heel goed te recyclen is. Daarnaast gaan ze erg lang mee.
 • Kleurvast: kunststof verkleurd niet, hoeveel zonlicht er ook op schijnt.
Hier Gratis 4 Offertes Aanvragen

Welke opties voor kunststof voordeuren zijn er?

Als je een nieuwe kunststof voordeur gaat kopen zal je misschien omver geblazen worden door de vele mogelijkheden die er zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende stijlen en ontwerpen waaruit je kan kiezen. Je zult al snel merken dat een voordeur echt niet zomaar een deur is, maar een onderdeel waarin je stijl en karakter kunt leggen. Kijk maar eens in je omgeving naar de verschillende voordeuren. Van recht toe recht aan, naar voordeuren met glas, roeden of hekwerk. Onderstaand een kleine greep uit de verschillende soorten stijlen of opties die er zijn voor kunststof voordeuren:

 • Met of zonder brievenbus: woon je in een appartement of heb je geen aparte brievenbus in de tuin, dan is het handig om een voordeur met brievenbus aan te schaffen. Het is heel belangrijk dat je deze wens op tijd aangeeft bij de leverancier omdat niet elke voordeur uitgerust kan worden met een brievenbus.
 • Met zijlicht of bovenlicht: mensen die een donkere hal hebben, kiezen regelmatig voor een voordeur met zijlicht of bovenlicht. Dit houdt in dat er aan de zijkant of bovenkant een raam zit, de voordeur bestaat dus uit twee delen: een deur en een langwerpig raam. Het raam kan van melkglas zijn zodat mensen niet meteen naar binnen kunnen kijken, maar je wel profiteert van daglicht in de gang. Andere opties voor het glas: gelaagd veiligheidsglas, figuurglas of glas-in-lood.
 • Voordeur met rooster: de gang of hal bij de voordeur kan soms behoorlijk muf ruiken omdat daar geen ramen zijn. Een rooster is dan een goede oplossing om de ruimte te ventileren. Vaak zijn roosters niet mogelijk in een voordeur, omdat deze dan minder stevig wordt en dus gevoeliger voor inbraak. Roosters kunnen wel geplaatst worden in een zijlicht.
 • Stijlen en dorpels: je voordeur verandert van een saai egaal vlak naar een speels patroon met vlakken dankzij stijlen en dorpels. De keuzes hierin zijn groots, van verschillende kleine vlakken, tot grote vlakken, van rechthoeken tot vierkanten en ga zo door.
 • Deurpanelen: als je een klassieke voordeur wilt, dan kan dat het beste bereiken met zogenoemde deurpanelen. Deurpanelen brengen reliëf in je deur en verdelen het in dichte vlakken. Er zijn ook paneeldeuren die juist erg goed passen bij een moderne uitstraling. Bijvoorbeeld panelen met een glaselement erin.
 • Hekwerk: je kan ook wat staal verwerken in je deur, door een fraai hekwerk in de deur te plaatsen.

Top Kwaliteit Voordeur

Zoals met alles bestaan er standaard varianten en er bestaan echte kwaliteitsproducten. Dit geldt ook voor kunststof voordeuren. De voordeuren die u via deze website kunnen bestellen zijn in de basis altijd gemaakt van kwaliteitsmateriaal. Daarnaast kunt u voor diverse opties kiezen die uw voordeur nog extra sterk en duurzaam maken. Wilt u investeren in kwaliteit, dan kunt u de volgende opties overwegen:

 • Hang- en sluitwerk van de eerste klas met SKG keurmerk.
 • Deurbeslag met kerntrekbeveiliging zodat inbrekers echt geen schijn van kans hebben.
 • Nog meer extra veilige opties qua slot: driepuntsslot (de deur haakt op drie verschillende plekken in het kozijn in plaats van alleen maar bij de deurklink) of veiligheidscilinder met certificaat. Een veiligheidscilinder met certificaat bestaat uit gehard staal. Bij dit staal kan een inbreker boren wat hij wilt, hij zal er niet doorheen komen. Tevens bevat het cilinder een rozetplaat wat het onmogelijk maakt om het cilinder los te wrikken.
 • Extra dikke deuren: een extra dikke kunststof voordeur is erg inbraakwerend. Sommige deuren zijn wel 70 mm dik.
 • Verzwaarde deuren: kunststof deuren die verzwaard zijn, bijvoorbeeld met een stalen frame, zijn extra stevig, in tegenstelling tot bijvoorbeeld paneeldeuren die soms opgevuld zijn met piepschuim.
Kunststof Kozijn Voordeur

Wat zijn de kosten van een kunststof voordeur?

De kosten van nieuwe kunststof voordeuren zijn al snel een paar honderd euro. Wat je exact kwijt bent is geheel afhankelijk van je wensen. Wil je een goede prijsindicatie, vraag dan via deze website geheel gratis en vrijblijvend offertes aan van goede leveranciers in je omgeving. De prijs is altijd inclusief montage en garantie.

Kunststof voordeur geheel op maat
Het mooie van kunststof voordeuren is dat u deze geheel op maat kan bestellen en laten maken. Zo wordt iets ´kleins´ zoals een voordeur een belangrijk en ontzettend leuk project. Mocht je de vrijheid hebben, verdiep jezelf dan echt eens in de diverse opties voor uw voordeur en maakt er iets speciaals van met het doel een voordeur die het karakter van je huis ondersteunt, iets zegt over je woonstijl en een weergaloze indruk achterlaat op je bezoekers. Een voordeur om trots op te zijn!

Vrijblijvende Offertes Aanvragen: