Spouwmuurisolatie informatie

Spouwmuurisolatie is één van de snelste, makkelijkste en goedkoopste manieren om je huis te isoleren. En het levert veel voordelen op:

  • Een warmer huis,
  • Een lagere energierekening 
  • Een beter milieu.

    Een aanrader dus! Maar kan het eigenlijk wel in jouw huis? Hoeveel betaal en bespaar je precies? En waar moet je op letten? Lees hier verder, het Fixmijnhuis.nl team geeft je de informatie die je nodig hebt.

Heb je een spouwmuur en zit er al isolatiemateriaal in? En hoe weet ik dat?

Wist je dat ongeveer 1 op de 4 woningen nog geen geïsoleerde buitenmuren heeft?

Spouwmuurisolatie is een slimme manier om je buitenmuren te isoleren. Maar dan moet je natuurlijk wel een spouw hebben:

een ruimte van 4 tot 6 cm tussen 2 muren.

Check daarom eerst of jouw gevel een spouw heeft.

1.Kijk daarna of hij al gevuld is 2.Soms zit er al isolatiemateriaal in, maar is dat niet (meer) zo goed. Vraag dan aan een isolatiebedrijf of ze de spouw kunnen bijvullen voor een betere isolatiewaarde. Klik: Voordelen spouwmuurisolatie is om verder te lezen over alle voordelen.

spouwmuurisolatie

Hoe kom je er achter of jouw gevel een spouw heeft?

Is jouw huis vóór 1920 gebouwd? Dan heeft het waarschijnlijk geen spouwmuur.

Zonder spouw geen spouwmuurisolatie, maar er zijn ook andere manieren om je buitenmuren te isoleren. 

Buitenmuur isoleren met voorzetwand en Buitenmuur isoleren aan de buitenkant als voorbeeld.

Is jouw huis na 1920 gebouwd? Dan is de kans groot dat het bij de bouw buitenmuren met een spouw heeft gekregen.
Of check de muurdikte
Aan de dikte van de buitenmuur kun je vaak zien of jouw woning een spouw heeft. Ga naar de voor- of achterdeur en meet hoe dik de buitenmuur is. Is dat minder dan 24 centimeter? Dan heb je zeker geen spouwmuur. Is de muur 24 centimeter of dikker, dan heb je waarschijnlijk wel een spouw.

Gaten boren, de spouw vullen en weer dichtmaken

Een spouwmuur is een gevel die bestaat uit een binnen- en buitenmuur met een ruimte (spouw) van 4 tot 6 cm daartussen. Bij spouwmuurisolatie vult een gespecialiseerd gevelisolatiebedrijf de spouw met isolatiemateriaal, bijvoorbeeld piepschuimbolletjes of glaswolvlokken.

Vakmensen van het isolatiebedrijf boren gaten in de voegen aan de buitenkant van de gevel. Die gaten komen op ongeveer een meter afstand van elkaar, steeds op een plek waar een liggende en een staande voeg elkaar kruisen. Via die gaten blazen zij het isolatiemateriaal de spouw in. Daarna stoppen ze de gaten weer netjes dicht met specie van dezelfde kleur. Daar zie je achteraf niks meer van en onderhoud is niet nodig.

spouwmuur isolatie

Renovatie

Een bestaande spouw kan je eenvoudig laten na-isoleren via de gevel. In de voegen worden dan kleine gaatjes gemaakt waar het isolatiemateriaal doorheen gespoten of geblazen wordt. De gaatjes worden achteraf weer netjes dichtgemaakt in dezelfde kleur als het voegwerk. Het grote voordeel is dat er geen sloopwerk of hinder aan te pas komt. De werken kunnen doorgans op 1 dag gebeuren. Maar hoe weet je of je een spouw hebt en of deze voldoet aan de voorwaarden voor spouwmuurisolatie?

Welk isolatiebedrijf kiezen?

Overweeg je spouwmuurisolatie? Vraag dan offertes aan bij verschillende isolatiebedrijven. Weeg de adviezen goed tegen elkaar af want de kans bestaat dat de ene zegt dat spouwmuurisolatie niet mogelijk is terwijl een andere zegt dat het wel kan. Vergelijk ook de prijzen en voorgestelde materialen en kijk of de spouwmuur vooraf aan een grondige inspectie wordt onderworpen. Ontvang vrijblijvend offertes van verschillende isolatiebedrijven die actief zijn in jouw regio via de offertepagina.

Dit kan afhankelijk zijn van verschillende factoren. Om toch een indicatie te geven denk we aan het volgende. Reken op een kostprijs van gemiddeld € 15 à 30 per m², excl. btw. Dat komt neer op € 1.455 à 2.910 voor een rijwoning (97 m²). Meer info? Klik hier voor tot 4 gratis offertes

Als vuistregel, gemiddeld € 15 à 30 per m², excl. btw. Vraag daarom altijd offertes aan voor meer duidelijkheid en leveranciers te kunnen vergelijken.

De beste spouwmuurisolatie wat wij adviseren volgens de isolatiewaarde is PUR-schuim. PUR schuim heeft een erg lage lambda-waarde, wat betekent dat het weinig warmte geleidt en dus goed isoleert. 

Prijs spouwmuurisolatie

De prijs van spouwmuurisolatie is afhankelijk van verschillende factoren zoals de dikte van de spouw, de te isoleren oppervlakte, de bereikbaarheid en het gekozen isolatiemateriaal. Reken op een kostprijs van gemiddeld € 15 à 30 per m², excl. btw. Dat komt neer op € 1.455 à 2.910 voor een rijwoning (97 m²), € 1.605 à 3.210 voor een halfopen bebouwing (107 m²) en € 2.100 à 4.200 voor een open bebouwing (140 m²). Benieuwd naar advies en een exacte prijs voor jouw project of het Rendement? Ontvang vrijblijvend tot 3 offertes van bedrijven actief in jouw regio via onze offerteservice.

Offertes aanvragen starten:

Deze website maakt gebruik van Cookies

View more
Accepteren en Doorgaan