Terrasoverkapping Glas

terrasoverkapping met glas

Weer of geen weer, buiten zitten is altijd plezierig met een terrasoverkapping glas. Je bent heerlijk beschut tegen wind en regen, zodat je zich niet naar de woonkamer hoeft te verplaatsen zodra het weer omslaat. Bij Fixmijnhuis.nl heb je de keuze uit alleen een glazen dak en ook zijpanelen van glas voor extra beschutting. Omdat we rekening houden met al je wensen kan je bij ons een Terrasoverkapping glas bestellen zoals je die hebben wilt! Dankzij een glazen terrasoverkapping kan je bijna het hele jaar door van de tuin en buitenlucht genieten, zeker in combinatie met de nodige verwarming. Een glazen overkapping heeft een glazen dak, terwijl de dragende constructie uit hout of aluminium is gemaakt. Op deze pagina lees je meer over de voordelen, prijzen en mogelijkheden van een terrasoverkapping glas.

Voordelen Terrasoverkapping Glas

  • Glas is een onderhoudsvriendelijk materiaal dat bestand is tegen regen, hagel, schimmel, etc. Je hoeft dus niet te vrezen voor krassen. Wanneer het glas vuil is, kun je het eenvoudig reinigen.
  • Een glazen overkapping kan je met vrijwel alle schoonmaakproducten reinigen, in tegenstelling tot hout of aluminium.
  • Omdat glas doorgaans transparant is, behoud je buiten een open blikveld en een groot ruimtegevoel. Zo zit je beschut, maar kan je toch ten volle van de tuin genieten.
  • Glas heeft een geluiddempende werking. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een kunststof overkapping, zal neerslag dus niet zo luid klinken.
  • Dit materiaal heeft een onbeperkte levensduur.
  • Ook bij minder goed weer kun je buiten zitten dankzij een glazen overkapping. Door de vele uitbreidingsmogelijkheden (verlichting, verwarming,…) kan je een soort van tweede woonkamer creëren.
terrasoverkapping glas

Terrasoverkapping Glas Prijs

Veranda met glas

Het is moeilijk om concrete prijzen mee te geven voor glazen terrasoverkappingen. De prijs hangt immers van diverse factoren af, zoals de grootte van de overkapping, het type glas en het gekozen materiaal voor de dragende constructie. Gemiddeld mag je uitgaan van een prijs tussen de € 2500 en € 7000. Indien je nog extra opties wenst zoals zonwering of verlichting, zal het prijskaartje uiteraard nog oplopen.

Kies voor gelaagd veiligheidsglas

Er bestaan tegenwoordig verschillende soorten glas. Zoals gezegd wordt er voor overkappingen gebruik gemaakt van gelaagd veiligheidsglas. Dit glas is driedubbel gelaagd en ongeveer 1 centimeter dik, waardoor het goed bestand is tegen geluid, hagel of andere vallende voorwerpen. We noemen dit ook wel hoogrendementsglas.

Hoogrendementsglas (HR+ of HR++) bestaat uit twee of drie glazen lagen, met daartussen een spouw met edelgas. Dit zorgt ervoor dat de warmtestralen van de zon worden afgekaatst, zodat je een aangename temperatuur ervaart onder de overkapping. Tijdens erg warm weer zal de hitte dan niet op jou vallen.

Om niet enkel de warmte maar ook het (verblindende) licht van de zon tegen te houden, kan je opteren voor melkglas of voor zonwering. Ook polycarbonaat kan dan een geschikt en goedkoper alternatief zijn voor glas. Het hangt er allemaal van af hoe je de overkapping wil gebruiken en wat jouw persoonlijke noden zijn.

Terrasoverkapping glas zonwering

Bent je op zoek naar zonwering voor je overkapping voor een aangename temperatuur op uw terras, ook op de warmste dagen? Met automatische zonwering voor onder je terrasoverkapping creëer je schaduw op de gewenste plekken onder je overkapping. Hierdoor blijft de ruimte aanzienlijk koeler en geniet je comfortabel van de tuin. Door veranda zonwering geniet je het hele jaar door comfortabel van je overkapping. Met de zonwering overkapping van Tuinmaximaal kan je de zonwering per baan bedienen. Ook kan je de banen halverwege stopzetten. Zo heb je geen last van de felle zon, maar geniet je nog wel van de warmte onder je terrasoverkapping. Dit is een groot voordeel ten opzichte van overkappingen met een vast doek, wat de zonnestralen helemaal blokkeert. Met de zonwering van Fixmijnhuis.nl pas je jouw veranda zonwering helemaal naar eigen wens aan, in tegenstelling tot een overkapping met vast doek.

overkapping glas zonwering

Pergola zonwering

Heb je een overkapping glas met een glazen dak? Op warme dagen kan de temperatuur onder je overkapping dan flink oplopen. Felle zonnestralen kunnen daarnaast visuele hinder veroorzaken. Met pergola zonwering ga je warmtestraling en fel licht tegen. De onderzonwering van onze leveranciers hebben een speciaal ontwikkeld zonweringsdoek van kunststof, gewoven met aluminium draden. Hierdoor reflecteert dit unieke type zonwering 74% van het zichtbare licht en maar liefst 88% van de warmtestraling. Dankzij het zonweringsdoek blijft de warmte tevens minder lang onder je overkapping hangen, in tegenstelling tot vele andere typen verandazonwering. Ook onder een polycarbonaat overkapping is verandazonwering effectief voor het tegengaan van de warmte. Door te kiezen voor een zonwering overkapping kan je dus ook tijdens de warmste dagen van de buitenlucht genieten.

Automatische verandazonwering

De terrasoverkapping zonwering van Tuinmaximaal wordt geleverd met een afstandsbediening. Daarmee bedient u zowel alle zonweringsstroken gezamenlijk als individueel per strook. Heeft u slechts hinder van één felle zonnestraal in uw zicht? In dit geval sluit u slechts één zonweringsstrook en geniet u nog steeds van het invallende zonlicht onder uw terrasoverkapping. De overige zonweringsstroken worden compact en buiten het zicht opgeslagen. Dit type zonweringssysteem van Tuinmaximaal is dus ideaal voor onder uw terrasoverkapping of pergola. Doordat onze zonweringen in verschillende breedtes en dieptes geleverd kunnen worden, is de zonwering onder bijna iedere overkapping te monteren, zo lang als de dakplaten een breedte hebben tussen de 936mm en 950mm. Bij het niet in gebruik nemen van uw zonwering wordt het doek netjes afgesloten door de motorafdekking aan uw muurzijde.

automatische zonwering

Vrijblijvende Offertes Aanvragen:

Deze website maakt gebruik van Cookies

View more
Accepteren en Doorgaan