Vloerverwarming keuken

Vloerverwarming keuken aanleggen? Als je denkt aan vloerverwarming, dan denk je waarschijnlijk niet meteen om ook vloerverwarming in de keuken te voorzien, maar meer in de badkamer? Toch is dit heel goed mogelijk en het zal je zeker ook veel voordelen opleveren. Er zijn wel een aantal specifieke aandachtspunten om rekening mee te houden. We brengen almaar meer tijd gezellig samen door in de keuken. Vanzelfsprekend is een gezellige keuken ook een comfortabele keuken, die altijd aangenaam warm is. Zowel in landelijke als in moderne keukens zijn designradiatoren zeker op hun plaats, maar wat doe je als er niet voldoende wandruimte is? Vloerverwarming installeren? Inderdaad! Want ja, ook in de keuken is vloerverwarming absoluut een slimme keuze.

vloerverwarming keuken

Voordelen van Vloerverwarming onder keuken

Vloerverwarming in de keuken heeft meer voordelen dan je zou denken. Hier vind je de 5 belangrijkste voordelen op een rijtje:

1. Stralingswarmte

Bij vloerverwarming in de keuken maak je gebruik van stralingswarmte en wordt de warmte gelijkmatig verdeeld over de ruimte, doordat hij opstijgt vanuit je vloer. Op deze manier ontstaat een aangename temperatuur en zorgt de vloerverwarming ervoor dat je goed kunt werken in je keuken. Je hebt daarvoor ook meer plaats beschikbaar, doordat de ruimte die een radiator inneemt wordt uitgespaard.

2. Andere warmtebronnen

In de keuken zijn er naast je vloerverwarming nog andere warmtebronnen aanwezig, die daar in eerste instantie niet voor bedoeld zijn. Denk bijvoorbeeld aan je gasfornuis, of je oven. Deze apparaten geven warmte af, waardoor er dus minder warmte vanuit je verwarming hoeft te komen en vloerverwarming in de keuken ideaal is.

3. Woonkeuken

Als je een woonkeuken hebt, dan is vloerverwarming helemaal ideaal. Vloerverwarming in de keuken biedt je namelijk een prettig leefklimaat en zorgt ervoor dat je ook in de keuken op je blote voeten kunt rondlopen. Hierdoor wordt deze ruimte een gezellige plek waar je veel tijd met elkaar kunt doorbrengen.

4. Verschillende systemen

Er bestaan héél wat verschillende vloerverwarmingsystemen. De meest gekende zijn de elektrische (denk aan infrarood vloerverwarming) en warm water verwarming. Deze kun je eventueel combineren met het gebruik van een zonneboiler of warmtepomp om zo energiekosten te besparen.

5. Type vloerbekleding

Niet elk type vloerbekleding is geschikt voor gebruik in een keuken en niet elk type vloerbekleding is geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. Het is een goed idee om je te laten adviseren voordat je definitief voor vloerverwarming kiest in je keuken, zeker als er al een vloer ligt.

In een nieuwbouwwoning is de keuze gemakkelijker, maar ook daar moet je er rekening mee houden dat niet elk type vloerbekleding een optimaal resultaat zal opleveren.

Vloerverwarming Prijs

keuken vloerverwarming

De prijs van vloerverwarming in de Keuken ligt ongeveer tussen de € 15 en € 55 per vierkante meter. Zoals je merkt kan de prijs erg oplopen. Alles hangt af van het systeem dat je gebruikt. Raadpleeg daarom altijd een vakman, laat hem (dankzij ons helemaal gratis) bij je langskomen. Zo kan hij je vertellen wat de opties zijn en wat hij persoonlijk de beste optie vindt. Ook kan hij zo een vrijblijvende offerte opmaken op maat van jouw project.

Hoofd- of bijverwarming?

Specifiek voor de keuken geldt dat er diverse onrechtstreekse handelingen voor zorgen dat de temperatuur in de ruimte al snel kan stijgen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het gebruik van een oven of het fornuis. Deze bronnen geven een bepaalde warmte af aan de ruimte waardoor een extra hoofdverwarming niet altijd noodzakelijk is. Bevindt de keuken zich in de woonkamer dan kan dat uiteraard een compleet ander geval zijn. Dan is de ruimte veel groter waardoor de vloerverwarming misschien beter als bijverwarming wordt toegepast. Het spreekt voor zich dat in deze ook de oppervlakte en de mate waarin de ruimte is geïsoleerd een belangrijke rol spelen.

keuken vloerverwarming

Offertes van specialisten vergelijken?

Als je vrijblijvend advies wilt ontvangen dan kan je het beste via onderstaand formulier tot 4 gratis offertes van vloerverwarming specialisten vergelijken. Zo weet je waar je aan toe bent en zo kun je tot wel 35% op de kosten van een vloerverwarming in je keuken besparen. Fixmijnhuis.nl is al 15 jaar de specialist voor het vergelijken van klus specialisten. Hierdoor helpen wij jou om iedere klus makkelijker en goedkoper te maken.