Woning duurzamer maken wordt steeds populairder in Nederland

Woning duurzamer maken? Nederlanders hebben steeds vaker het voornemen om te investeren in het verduurzamen van hun woning. Dit blijkt zowel uit een stijgende vraag naar energiebesparende maatregelen als uit meer omzet in de duurzame sector. Dit komt o.a. door het feit dat Nederlanders tijdens de coronacrisis meer geld overhouden, bijvoorbeeld omdat ze niet op vakantie kunnen, en besluiten dit geld te investeren in hun woning.

Een woning duurzaam maken is helemaal hip

Een derde van de Nederlanders heeft in 2021 het goede voornemen om duurzamer te gaan leven, blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Motivaction. Twee derde geeft aan dat ze willen bijdragen aan een duurzame samenleving door zelf bewuste keuzes te maken. Voornemens die vaak genoemd worden zijn het kopen van voeding met een duurzaam keurmerk of minder vlees eten, maar ook het plaatsen van zonnepanelen of hun woning laten isoleren wordt vaak genoemd. Door bijvoorbeeld van energielabel D naar energieneutraal te gaan verkrijg je niet alleen duurzame energie, maar profiteer je ook van een lagere energierekening.

zonnepanelen kopen

Stijgende vraag duurzame maatregelen

De duurzame voornemens blijken ook uit onderzoek uitgevoerd door de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), waar we zien dat de vraag naar duurzame energieproducten en isolatiemaatregelen weer aantrekt. Nu mensen door de coronacrisis niet op vakantie kunnen houden ze geld over. Dit geld investeren ze slim in duurzame maatregelen voor hun eigen huis. Eerst was 11% van de woningeigenaren bereid om hun woning te verduurzamen, sinds de coronacrisis is dit percentage gegroeid naar wel 18%. Om Nederlandse woningen nog verder te verduurzamen ontvangen woningeigenaren in 2021 subsidie voor het isoleren van hun woning, ook wel de ISDE-subsidie genoemd.

Omzet in duurzame sector

De stijgende vraag naar duurzame maatregelen vanuit huiseigenaren heeft geresulteerd in een hogere omzet voor bedrijven in de duurzame sector dan dat ze verwacht hadden. Dit komt mede doordat Nederlanders het geld dat ze overhouden nu investeren in het verduurzamen van hun woning omdat ze duurzamer willen leven. Daarnaast blijkt dat huiseigenaren positiever zijn over hun financiële vooruitzichten dan aan het begin van de coronacrisis en is 80% bereid om spaargeld te gebruiken voor het verduurzamen van hun woning.
Wil je je geld liever op je spaarrekening laten staan, maar toch investeren in verduurzamen, dan bestaan er diverse financieringsmogelijkheden om het verduurzamen van je woning financieel aantrekkelijk te maken

kunststof kozijnen financieren

Verduurzamen van jouw woning

We zeggen vaak dat we duurzamer willen gaan leven, maar weten nooit zo goed waar en met welke energiebesparende maatregelen we moeten beginnen. Fixmijnhuis.nl helpt je graag met het zetten van die eerste stap! Via ons kan je makkelijk offertes aanvragen om je huis duurzamer te maken. Zo kan óók jij beginnen met je goede voornemens en het verduurzamen van jouw woning!

Deze website maakt gebruik van Cookies

View more
Accepteren en Doorgaan