Terrasoverkapping Aluminium

Terrasoverkapping aluminium? Aluminium is een van de meest gekozen materialen voor het vervaardigen van een terrasoverkapping. Het lichte en sterke materiaal geeft je huis een moderne en minimalistische uitstraling. Daarnaast heeft aluminium talloze andere voordelen. Op deze pagina kom je meer te weten over de eigenschappen van dit materiaal, de diverse mogelijkheden en de richtprijzen.

terrasoverkapping aluminium

Wat is een terrasoverkapping aluminium?

Een terrasoverkapping bestaat doorgaans uit twee staanders en een dak. Vaak wordt voor de constructie gekozen voor hout of aluminium, of een combinatie van beiden. Het dak kan gemaakt worden van onder andere glas, kunststof of doek. In dit artikel gaan we verder in op een constructie van aluminium.

Voordelen terrasoverkapping aluminium

  • Aluminium is een populair materiaal omdat het erg stevig is.
  • Daarnaast biedt het materiaal talloze mogelijkheden.
  • Je kunt zelf kiezen welke dakplaten je wilt gebruiken en in welke kleur je het materiaal wilt.
  • Aluminium is ook goed te combineren met andere materialen.
  • Een ander voordeel is dat aluminium roestvast is en daardoor bestand tegen extreme weersomstandigheden.
  • Het materiaal heeft dus een lange levensduur, en vergt relatief weinig onderhoud.
  • Een terrasoverkapping van aluminium is eenvoudig te plaatsen, omdat het vrij licht is.
  • De onderdelen worden aan elkaar gelast, waardoor ze perfect en stijlvol in elkaar overgaan.
  • Tot slot trekt aluminium geen insecten en schimmels aan.

Terrasoverkapping van aluminium met glas

Je kunt aluminium perfect combineren met glas, bijvoorbeeld voor het dak. Door glas krijg je een mooie lichtinval en lijkt de ruimte onder de overkapping groter. Zo zit je beschut tegen regen en wind, maar heb je toch het fijne buitengevoel.

Bij een glazen afdak wordt normaal gezien gebruikgemaakt van veiligheidsglas. Het glas houdt UV-straling tegen. Een nadeel van glas is dat vuil erop blijft liggen en goed zichtbaar is, maar dit is eenvoudig schoon te maken.

Glas hoeft echter niet per se alleen aan de bovenkant te zitten. Je kunt bijvoorbeeld ook een wand van glas in de overkapping laten plaatsen. Zo heb je geen last meer van wind en van tocht, maar zit je wel nog buiten en kan je uitkijken over je tuin. Soms is de wand zelfs inschuifbaar of wordt er gekozen voor een harmonica glaswand. Dan heb je afhankelijk van het weer toch nog de keuze om de glazen wand te openen of te sluiten.

Heb ik een vergunning nodig overkapping terras aluminium?

Om een sluitend antwoord te krijgen op deze vraag, kun je het best contact opnemen met jouw gemeente. Over het algemeen is een bouwaanvraag niet nodig, zolang de overkapping niet hoger is dan 3,5 meter en je binnen een straal van 30 meter van je huis bouwt.

Wel gelden er in sommige situaties andere regels, dus vraag het vooral even na voordat je aan het bouwen slaat!

Hoeveel kost het om een aluminium terrasoverkapping te plaatsen?

Een terrasoverkapping van aluminium is niet goedkoop. Toch heb je de uiteindelijke prijs wel gedeeltelijk zelf in handen. De prijs van een overkapping van je terras van aluminium wordt beïnvloed door diverse factoren. Het is daarom moeilijk om een juiste richtprijs te geven.

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe groot de overkapping moet worden. Zoals aangegeven, kun je aluminium combineren met andere materialen, maar deze hebben niet allemaal dezelfde kosten. Als je een terrasoverkapping van aluminium als doe het zelf klusser plaatst, ben je goedkoper uit dan wanneer je de hulp van een vakman inschakelt. Verder zorgen extra’s zoals bijvoorbeeld ingebouwde verwarming of verlichting voor een meerprijs.

Om je toch enigszins een idee te geven van het prijskaartje van een overkapping van je terras van aluminium, zullen we hier enkele voorbeelden geven. Het gaat hierbij om schattingen, de daadwerkelijke prijzen kunnen afwijken.

Doorgaans beginnen de prijzen van een volledige terrasoverkapping van aluminium bij zo’n 1000 euro. We gaan hier uit van een standaardafmeting van rond de tien vierkante meter.

Ga je voor een geavanceerd model met extra opties, zoals een elektrisch uitschuifbaar dak met een afstandsbediening, dan ben je natuurlijk duurder uit. Een aluminium terrasoverkapping die van alle mogelijke technologische snufjes is voorzien, kan tot wel 8000 euro kosten.

Natuurlijk verschillen de prijzen ook nog per leverancier. Wil je diverse aanbiedingen met elkaar vergelijken? Vraag dan geheel kosteloos en vrijblijvend de prijsopgave van de terrasoverkapping van jouw dromen aan bij verschillende leveranciers. Bekijk wat de verschillen zijn en welke prijs-kwaliteitverhouding jou het meest aanspreekt.

Terrasoverkapping aluminium plaatsen? Vergelijken loont

Een terrasoverkapping plaatsen doe je niet zomaar. Het is immers een kleine investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: contact leggen met verschillende vakmannen. Via Fixmijnhuis.nl kan je nu gratis online offertes aanvragen bij vakmannen uit jouw regio.

terrasoverkapping met glas

Vrijblijvende Offertes Aanvragen: