Trap laten Schilderen

Trap laten schilderen? Bent je uitgekeken op de kleur van je oude trap, traptreden of trapleuning of is je complete trappenhuis beschadigd en moet deze eigenlijk opnieuw worden geschilderd? Door je trap opnieuw te voorzien van een nieuwe laag verf zal deze meteen een geheel nieuwe uitstraling creëren in je woning.

Voorbereiding tips trap verven

Schilderwerk moet altijd voorbereid worden. Maar de voorbereiding voor het overschilderen van je oude trap is wat omslachtiger.
Als je het schilderwerk goed voorbereid heb je er jarenlang plezier van het nieuwe aangebrachte schilderwerk.
Je kan er voor kiezen om een schilder in te huren en zelf de voorbereidingen te treffen zodat je zonder meer op de kosten van een schilder bespaart. Wat zou je zelf kunnen doen?

  • Beschadigingen repareren: je kan de beschadigingen op de trap repareren met plamuur voordat de gehele trap opnieuw geschilderd gaat worden.
  • Oude verflaag verwijderen: Als de oude verflaag los zit of is gaan bladderen dan kan je deze verwijderen met afbijt of met een verfkrabber.
  • Ontvetten en schuren van de trap: Het oppervlakte wat op nieuw geschilderd moet gaan worden kan je ontvetten en goed opschuren met een schuurmachine.
trap laten schilderen

Trap laten schilderen prijs

De kosten voor het schilderwerk van je trap zijn erg afhankelijk van de situatie waar de trap zich in bevind. Een trap laten schilderen door een schilder kost gemiddeld € 45 per uur, inclusief verf – Puur ter indicatie.

Mocht je een opentrap hebben met open treden en die moet worden voorzien van een nieuwe laag verf dan kan je met een gemiddelde prijs rekening houden van 250 euro inclusief materiaal. Als de trap gesloten treden heeft en die moet geschuurd, geplamuurd en worden voorzien van een nieuwe laag verf dan loopt het bedrag al snel naar de 600 euro inclusief materiaal.

Wil je exact weten wat het gaat kosten om je trap te voorzien van nieuw schilderwerk, dan geven wij de gelegenheid geheel vrijblijvend tot 4 gratis offertes aan te vragen.

Trap schilderen of spuiten

Een trap zelf schilderen of een trap laten verven door een schilder kan uiteraard ook. Ons schildersbedrijf heeft alleen maar vakmensen in dienst dus alhoewel er makkelijk wordt nagedacht over het verven van een trap, is dat het niet.

Je moet namelijk rekening houden met verschillende omstandigheden. Afhankelijk van je wens moeten er uiteraard voorbereidingshandelingen worden getroffen.

Stel je wilt een geheel “kale” trap en hier bedoelen wij mee dat de treden en stootborden ongestoffeerd blijven, dan zal afhankelijk van de conditie van de trap veel schuurwerk moeten plaatsvinden.

Handige bespaartips van Fixmijnhuis.nl

trap laten schilderen

Lagere BTW

Woon jij in een huis ouder dan 2 jaar? Dan geldt voor jou de verlaging van het btw-tarief van 21% naar 9% op onderhoudswerkzaamheden. Laat je jouw trap schuren, schoonmaken en voorzien van meerdere lagen verf voor een bedrag van € 700, dan betaal je in plaats van € 147 maar € 42 aan btw.

Zelf voorbereidend werk

Steek voordat de schilder komt zelf wat tijd in de voorbereiding en bespaar op de totale kosten. Door bijvoorbeeld zelf de trap te schuren, ruimte te maken door meubels te verplaatsen, de vloer af te dekken en randjes af te plakken bespaar je de schilder enkele uren werk. En hoe eerder de schilder klaar is, hoe minder het jou kost!

Winterschilder

Winterschilders bieden tot wel 30% korting op het schilderwerk als je je trap in de winter laat schilderen. Omdat een trap binnen is ben je niet afhankelijk van het weer en kan dit een flinke besparing opleveren!

Hoe bepaal je de kosten voor het schilderen van een trap?

De kosten die door een schilder in rekening worden gebracht hangen af van een aantal factoren. Zo spelen de omvang van de trap, de staat van de trap, de huidige trapbekleding en eventuele speciale wensen een rol bij het bepalen van de prijs.

Soort trap

Het spreekt voor zich, maar hoe meer tredes een trap heeft, des te langer een schilder er mee bezig is. Ook heeft het type trap invloed op de prijs, want het schilderen van een dichte trap kost meer tijd dan bijvoorbeeld het schilderen van een open trap. Ook de vorm van de trap kan invloed hebben op de totaalprijs. Heeft de trap een moeilijke vorm? Draait hij bijvoorbeeld in een ronde? Dan is de schilder er hoogstwaarschijnlijk langer mee bezig.

Staat van de trap

De staat van de trap bepaalt voor een groot deel de prijs. Is je trap er slecht aan toe, dan is het vaak zo dat een schilder er langer over doet om de trap weer in zijn originele staat te krijgen. Zo kan het zijn dat hij extra lagen verf moet gebruiken of dat de trap eerst uitvoerig geschuurd moet worden voordat de verf kan worden aangebracht. Allemaal dingen die extra tijd en dus geld kosten.

Huidige trapbekleding

Stel je wilt je trap schilderen, maar op dit moment zit er nog vloerbedekking op? Dat kan enorme invloed op de prijs hebben. Het komt wel eens voor dat vloerbedekking heel amateuristisch en met veel spijkertjes is bevestigd. Het kost dan erg veel tijd om de trap eerst kaal te maken, alvorens de schilder kan beginnen met schuren. Een risico is bovendien dat het materiaal onder de vloerbedekking eventueel van slechte kwaliteit is. Zonder de trapbekleding te verwijderen is dit lastig te beoordelen.
Wij adviseren daarom altijd zelf de trapbekleding te verwijderen voordat de schilder begint. Zo kan de schilder beter inschatten hoeveel werk het gaat zijn, en is hij geen kostbare tijd kwijt met het verwijderen van de trapbekleding.

Extra opties naast een trap laten schilderen?

Wil je een speciaal soort verf? Of wil je naast het laten schilderen van je trap ook de trap laten renoveren? Houd dan ook rekening met een hoger totaalbedrag van de klus, omdat dit niet standaard inbegrepen zit in de prijs.

Offertes ontvangen via onderstaand formulier: