Wat heeft de overheid besloten?
Het kabinet heeft in Mei 2022 aangekondigd dat vanaf 2026 hybride warmtepompen de standaard worden voor het verwarmen van woningen. Dat betekent dat bij vervanging van de cv-installaties mensen moeten overstappen op een duurzamer alternatief. In veel gevallen is dit een hybride warmtepomp, maar ook alternatieven zoals de volledig elektrische warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet zijn mogelijk. Het kabinet wil hiermee voor leveranciers, installateurs en woning- en gebouw eigenaren duidelijkheid bieden en wijzigt hiervoor het besluit bouwwerken leefomgeving, ook wel bouwbesluit genoemd.
Volledig afstappen van aardgas vergt een enorme investering ook met name met betrekking tot de oorlog in Oekraïne, niet alleen in apparatuur maar ook bijvoorbeeld in de rest van je verwarmingssysteem en isolatie van je woning. De hybride warmtepomp wordt gezien als een eerste stap om het gasverbruik van een woning te verminderen. De overheid stimuleert duurzame oplossingen, zoals de hybride warmtepomp met de zogeheten Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE).
Wat is een hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is dé perfecte manier om het gasverbruik van je woning te verminderen. Via onze website krijgen steeds vaker aanvragen binnen voor het installeren van een warmtepomp. Het is mogelijk om via ons een hybride warmtepomp aan te schaffen en te laten installeren, zodra de woning aan de juiste voorwaarden voldoet. Laten we iets technische het e.e.a. specificeren:
Een hybride warmtepomp haalt energie (warmte) uit de buitenlucht of ventilatielucht. De pomp verbruikt stroom maar kan door de ‘gratis’ warmte uit de lucht meer warmte leveren dan de stroom die hij verbruikt: van 1 kWh stroom maakt hij 3,5 tot 5 kWh warmte. Daardoor ga je besparen op je energieverbruik. Klinkt goed toch?

Offerte aanvragen Hybride warmtepomp
Wij van fixmijnhuis.nl maken het jou makkelijker om een keuze te maken voor een offerte aanvragen Hybride warmtepomp. Door onderstaande gegevens in te vullen krijg je per mail tot 4 verschillende warmtepomp offertes. Doordat je de postcode invult maken wij een selectie van bedrijven uit de regio en wordt het makkelijk om prijzen te vergelijken.
Hybride warmtepomp werking
Mocht je woning aan bepaalde basic voorwaarden voldoen, dan kan je serieus een warmtepomp overwegen. Het is goed om te weten dat er drie verschillende soorten warmtepompen bestaan. Hieronder zie de hybride warmtepomp werking. Via fixmijnhuis.nl kan je zowel kiezen voor een hybride warmtepomp met buiten- als binnenunit. Naast de hybride warmtepomp bestaan er ook volledige all electric warmtepompen. Dit type warmtepomp werkt compleet op elektriciteit en niet samen met een gas cv-ketel. Echter is de afname van elektrische warmtepompen in Nederland nog erg laag. De woning moet extreem goed geïsoleerd zijn en de kosten liggen een stuk hoger dan bij een hybride warmtepomp.

Het verschil tussen een hybride en elektrische warmtepomp
Wat is het verschil tussen een hybride en elektrische warmtepomp? Een elektrische warmtepomp (all-electric) werkt volledig op stroom, in tegendeel tot een hybride warmtepomp, die in combinatie met gas werkt.
Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of grondwater en zet dat om in een aangename temperatuur om jouw woning te verwarmen. Wat is nu het verschil tussen een hybride en een elektrische warmtepomp? Bij een all-electric is er geen ketel op gas meer nodig. Een hybride warmtepomp wordt in combinatie met een HR-ketel gebruikt.
