waterontharder onderhouden & Hoe werkt het eigenlijk

Waterontharder onderhoud ? Een waterontharder is makkelijk te onderhouden en is onderhoudsarm, maar niet onderhoudsvrij. Wanneer je de waterontharder regelmatig onderhoudt, wordt de levensduur verlengd en zorg je voor een blijvende energiezuinige werking. Leer hier alles over het onderhoud en waar je op moet letten

Offerte Aanvragen

Hoe moet ik een waterontharder onderhouden

Een waterontharder zorgt ervoor dat het kalk uit het water wordt verwijderd. Kalk verwijderen resulteert in het langer meegaan van apparaten en zacht drinkwater. Om de levensduur van een waterontharder te verlengen, is het belangrijk deze regelmatig te onderhouden.

Tussen de jaarlijkse onderhoudsbeurt door kun je zelf actie ondernemen om eventuele problemen te beperken. Heb je een waterontharder met zout? Dan kun je deze zelf bijvullen. Wanneer je gebruik maakt van een elektrische waterontharder is het belangrijk om een specialist in te schakelen.

Er zijn verschillende stappen die uitgevoerd worden door de specialist tijdens de onderhoudsbeurt van een waterontharder:

  1. De waterdichtheid wordt gemeten
  2. De waterontharder wordt gecontroleerd en gereinigd
  3. Vervolgens wordt de ontharder ontsmet
  4. Het zoutreservoir wordt gereinigd
  5. Tot slot wordt de waterontharder juist afgesteld
waterontharder zout

Waterontharders vergelijken?

Vergelijk onderstaandĀ  de waterontharder offertes en laat je goed informeren, zodat je de beste keuze kunt maken.
Kies je toch voor een waterontharder magneet? of wil je offertes vergelijken van een waterontharder met gratis en vrijblijvend adviesgesprek? Vul dan onderstaand formulier in, het duurt maar 2 minuten – vergelijken maar via fixmijnhuis.nl!

Waterontharder Reparatie

De meeste soorten Waterontharders werken met een systeem met harskorrels. Deze korrels zorgen dat het kalk wordt gereduceerd of verwijderd. De waterontharder moet regelmatig gefilterd worden met zout. Er zijn verschillende onderdelen die gerepareerd kunnen worden, zoals de filters, zouttank, aanvoer, display en de teller.

Een elektrische waterontharder heeft meer mogelijkheden en is daarom vatbaarder voor reparatie. Gelukkig kunnen eventuele problemen snel worden verholpen door een erkende specialist.

waterontharder

Onderhoudscontract

Wanneer een waterontharder wordt aangeschaft, is het van belang om in deze in de eerste levensjaren goed te onderhouden. Wanneer dit goed gedaan wordt, verleng je de levensduur en verhoogt dit de werking op lange termijn. Vul het formulier in op deze pagina en we informeren je over alle mogelijkheden.

Naast de gebruikelijke garantie die je ontvangt bij de aanschaf van een waterontharder, is het ook mogelijk om te kiezen voor een onderhoudscontract. Wanneer de ontharder kapot gaat, wordt dit vaak gratis gerepareerd door een erkende specialist.

Offerte Aanvragen

Interessante artikelen om te lezen

Zacht Water : Wat zijn de voordelen?

Zacht water ? Een apparaat dat al rond 1900 bestond, maar nu pas echt in opkomst in Nederland: de waterontharder. Een waterontharder zuivert je water en ontdoet het van schadelijke en ongewenste stoffen. Hoe weet je of je hard water hebt, wat is daar mis mee en hoe krijg je dan dat gezonde, zachte water? [...]

Ontkalken waterleiding: Hoe werkt dat?

Ontkalken waterleiding? Je bent op zoek naar iets voor het ontkalken van je waterleiding? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij lossen je kalkproblemen op door via ons gratis offertes aan te vragen van lokale waterontharder leveranciers. Kalkaanslag kan voorkomen worden door voor structuurverandering van de mineralen te zorgen, zonder hierbij essentiƫle [...]