Waterontharder voordelen ?

Waterontharder voordelen ? Een waterontharder ontkalkt het water in je woning en dit brengt zeker veel voordelen met zich mee. Hieronder lees je alle voordelen waarvan je geniet door het plaatsen van een waterontharder. Klinkt goed? lees dan verder..

Offerte Aanvragen

Huishoudelijke apparaten gaan langer mee

Als je last hebt van hard water in je woning, zal dit zorgen voor kalkaanslag. Deze kalkaanslag zal ervoor zorgen dat je huishoudelijke apparaten sneller kapot gaan. Ook zal servies langer meegaan omdat er geen kalkaanslag zal vormen op bijvoorbeeld je theekopjes. Hoe snel dit gaat verschilt ook per gemeente. Bekijk hier de hardheid per gemeente maar eens.

Geld besparen

Met een waterontharder zal je op meerdere manieren geld besparen. Ten eerste kun je tot wel 50% besparen op schoonmaakmiddelen. Met hard water is er namelijk meer schoonmaakmiddel nodig om schuim te maken. Daarnaast zijn er ook geen agressieve en vaak dure schoonmaakmiddelen nodig om kalkaanslag op te verwijderen.

waterontharder

Waterontharders vergelijken?

Vergelijk onderstaand  de waterontharder offertes en laat je goed informeren, zodat je de beste keuze kunt maken.
Kies je toch voor een waterontharder magneet? of wil je offertes vergelijken van een waterontharder met gratis en vrijblijvend adviesgesprek? Vul dan onderstaand formulier in, het duurt maar 2 minuten – vergelijken maar via fixmijnhuis.nl!

Voorkom huidproblemen

Heb je wel eens last van een droge huid/ eczeem? Hard water kan dit verergeren. Met zacht water zal je minder last hebben van een droge huid na het douchen en het wassen van je handen. Als kers op de taart zal douchen met zacht water ook helpen bij het krijgen van zacht en glanzend haar.

Wil jij weten welke soorten waterontharders er zijn? Lees hier dan verder.

Milieuvriendelijk

Met een waterontharder zal je, zoals hierboven al wordt genoemd, besparen op schoonmaakmiddelen en energie. Besparen op beide is erg goed voor het milieu. Schoonmaakmiddelen zitten vaak vol met schadelijke stoffen die slecht zijn voor het milieu. Door te besparen op energie zal je zorgen voor minder CO2 uitstoot.

verduurzamen

Besparing Energie Rekening

Er zijn verschillende soorten waterontharders met ieder een eigen werking. De meest voorkomende waterontharders werken op basis van het uitwisselen van ionen.

Ten tweede zal je met een waterontharder flink besparen op je energierekening. Met hard water zal er kalkaanslag vormen rond je verwarmingselementen en de elementen in je huishoudelijke apparaten. Dit zorgt ervoor dat deze elementen harder moeten werken om op te warmen. Met zacht water wordt dit voorkomen en zal je flink besparen op je energierekening.

Tips nodig voor het effectief vergelijken van offertes? Hier lees je hoe je de beste offerte en specialist kunt kiezen in 6 stappen.

Offerte Aanvragen

Interessante artikelen om te lezen

Zacht Water : Wat zijn de voordelen?

Zacht water ? Een apparaat dat al rond 1900 bestond, maar nu pas echt in opkomst in Nederland: de waterontharder. [...]

Ontkalken waterleiding: Hoe werkt dat?

Ontkalken waterleiding? Je bent op zoek naar iets voor het ontkalken van je waterleiding? Dan ben je bij ons aan [...]