Kunststof raam onderdelen

Wat zijn de kunststof raam onderdelen?

Kunststof raam onderdelen ? Een kunststof raam bestaat uit diverse onderdelen. Het kozijn wordt dus niet als een geheel aangeleverd, maar in delen. Kunststof raam onderdelen zijn bijvoorbeeld profielen, kunststof kozijn ankers, rubbers of raamkruk. De leveranciers waarmee wij samenwerken hebben een professioneel montageteam die bij je het gewenste kozijn komt monteren met de beste kunststof raam onderdelen. Ook het inmeten van het nieuwe kozijn (voordat deze wordt besteld) en het demonteren van het oude kozijn zal deskundig uitgevoerd worden. Je hoeft dus niet zelf je nieuwe kunststof raamkozijn te plaatsen. Wil je dat graag, dan kan je altijd met de leverancier de mogelijkheden bespreken. Onderstaand zullen we de meest voorkomende onderdelen toelichten.

Welke kunststof raam onderdelen zijn er?

Profielen

Een kunststof raamkozijn heeft diverse onderdelen en soorten, sowieso bestaat elk kozijn uit profielen, dat is de omlijsting, het daadwerkelijke kozijn. Het profiel is het belangrijkste onderdeel. Je kunt deze in diverse varianten bestellen. Denk bijvoorbeeld aan diverse kleuren of uitstraling. Tegenwoordig zijn kunststof raamkozijnen ontzettend mooi en kan je ze bestellen met een prachtige natuurlijke houtlook. Zo kan je genieten van de uitstraling van hout, maar toch profiteren van de vele voordelen van kunststof kozijnen. De kunststof raam onderdelen van het profiel kunnen bestaan uit hoekpanelen, plinten, een vensterbank, hoekprofielen en platstrip.

Glas

Natuurlijk moet er glas in de kozijnen komen en ook dit behoort tot één van de kunststof raam onderdelen. Standaard zal u HR++ glas krijgen, dit is erg sterk en isolerend glas. Heeft u misschien andere wensen of wilt je weten wat uw opties zijn, dan kan je deze altijd bespreken.

Hang- en sluitwerk

Voor je nieuwe kozijnen kan je kiezen voor diverse soorten ramen. Of en welk hang- en sluitwerk je nodig heeft is afhankelijk van het soort raam dat je kiest. Wil je graag een draai/kiepraam, dan zit er een raamkruk op het kozijn die je naar boven kunt draaien. Je kan ook kiezen voor een kruk met sleutel zodat je het nog extra op slot kunt zetten. Een draairaam kan ook nog uitgerust worden met een kierstandhouder, zo kan je zelf kiezen op welke stand het raam open blijft staan.

Zo heeft elk kunststof raam diverse onderdelen om het goed af te sluiten. Vraag aan je leverancier wat de mogelijkheden zijn.

Montagematerialen

Als laatste bestaan de kunststof raam onderdelen natuurlijk ook uit montagematerialen. Denk aan kozijnschroeven, torx-bit en montage ankers oftewel kunststof kozijn ankers.

Kunststof kozijn rubbers tegen tocht

Rubbers behoren ook tot de kunststof raam onderdelen. Ze worden ook wel beglazingsrubbers genoemd. Ze komen in allerlei vormen en maten, afhankelijk van het glas en soort kozijn dat je hebt. De grootste functie van de rubbers is tocht en water tegenhouden. Het komt voor dat de kunststof kozijn rubbers na van tijd gaan slijten. De elasticiteit is eruit, ze zien er bros uit en kunnen scheuren. Merk je dat je kunststof kozijn tocht doorlaat, dan is de kans groot dat dit wordt veroorzaakt door verouderde rubbers. Dus voordat u denkt dat het aan het kozijn zelf ligt, kan je de leverancier navragen of het misschien tijd is de kunststof kozijn rubbers te vervangen, dat kost wat minder geld en tijd.

Mijn kunststof raamkozijn sluit niet goed

Heb je een probleem, bijvoorbeeld: Je kunststof raam sluit niet goed, dan kan het zijn dat bepaalde onderdelen hun beste tijd hebben gehad en dus vervangen moeten worden of misschien kan je het zelf repareren. Een draai-kiep kunststof raam sluit soms niet goed omdat het raam op zowel de draai- als de kiepstand komt te staan. Het raam hangt dan nog maar aan één punt vast. Dit kan je makkelijk zelf oplossen door onderstaande stappen te volgen:

1. Ga op zoek naar een zwart knopje op de espagnolet. Het zit op de hoogte van de raamkruk (hendel waarmee je het raam opent).
2. Druk het zwarte knopje in terwijl je de kruk op de positie zet van de kiepstand. Dat is vaak omhoog.
3. Duw met je andere hand het raam weer in het kozijn aan de kant waar de scharnieren zitten.
4. Draai nu de kruk in horizontale stand. Je kan nu het zwarte knopje loslaten.
5. Sluit vervolgens je raam.
Een kunststof raam sluit ook niet goed als het bewegingsmechanisme stroef is. In dat laatste geval kan je het zelf nog proberen te repareren door slotenolie te gebruiken. Dit kan wonderen doen voor sloten die stroef gaan. Mocht niets baten dan kunt u altijd contact opnemen met je leverancier. Alle leveranciers die zijn aangesloten bij onze website bieden 10 jaar garantie en kunnen je dus vaak kosteloos verder helpen.

Offertes Aanvragen

Kunststof kozijn reparatie set

Heb je geen twee linkerhanden en je bent dus best handig, dan kan je zelf veel doen om je kunststof raam onderdelen te onderhouden of kleine defecten te repareren. Denk aan kleine beschadigingen (scheurtje, deuk, kras), loszittend folie, blaasvorming op een enkele plaats (als het op meerdere plekken zit kunt je beter een professional inhuren) of stroef mechanisme. Deze kleine lokale reparaties, ook wel spot-repair genoemd, kan je repareren met de attributen in een kunststof kozijn reparatie set. Deze sets zijn verkrijgbaar in diverse bouwmarkten.

Kunststof kozijn herstellen

Zijn er meerdere kunststof kozijn onderdelen kapot dan kan je dit niet zelf herstellen met een reparatie set. Het herstel van meerdere beschadigingen op één kozijn of grote beschadigingen kost namelijk meer werk en heeft de juiste expertise nodig. Wanneer bijvoorbeeld het folie op het kozijn op meerdere plaatsen loslaat is het nodig het kunststof kozijn te herstellen door het folie in het geheel te vervangen. Dit geldt ook voor blaasvorming op meerdere plaatsen op het kozijn. Folie vervangen kan het beste gedaan worden door een expert. Je leverancier kan je altijd verder helpen om je kunststof kozijn naar behoren te herstellen.
Wil je weten wat je kwijt bent voor je nieuwe kunststof raam onderdelen en dus je nieuwe kunststof kozijn? Via deze website kan je geheel kosteloos en vrijblijvend offertes aanvragen van de beste leveranciers uit uw omgeving.

Kunststof Kozijnen Offertes aanvragen:

Interessante kunststof kozijnen artikelen om te lezen:

Een Tuinkantoor als Thuiskantoor maken: 6 Handige tips

Een Tuinkantoor als thuiskantoor? Een kantoor in de tuin is helemaal hip. Het aantal thuiswerkers neemt toe en er heerst [...]

Huis Herfstklaar maken: 7 Handige tips

Huis herfstklaar maken ? Helaas de zomer zit er weer op en we gaan ons klaar maken voor de prachtige [...]

Wat zijn de voordelen van een kunststof schuifpui

Voordelen kunststof schuifpui ? Naast kunststof kozijnen zien we ook de kunststof schuifpui bij steeds meer woningen worden gebruikt. Terecht, [...]

10 tips voor een warme winter in huis

De winter komt eraan , en dan januari de maand waarin veel mensen aan hun goede voornemens werken. Deze maand [...]

Kunststof kozijnen houtlook

Kunststof kozijnen houtlook? Wil je profiteren van de voordelen van kunststof, maar vindt je hout met een fraaie nerf mooier, [...]

Kun je Kunststof kozijnen verven?

Kunststof kozijnen verven. Eén van de redenen waarom mensen vaak kiezen voor kunststof kozijnen, is omdat er veel minder onderhoud [...]

Soorten Kunststof Kozijnen

Soorten kunststof kozijnen; ken je de onderlinge verschillen ? Voor het gemak sommen we hieronder de meest voorkomende en populaire [...]

Renovatie Ramen: Waar moet ik op letten?

Renovatie ramen? Het renoveren of vervangen van ramen zit niet iedereen op te wachten en is ook niet leuk voor [...]

levensduur kunststof kozijnen

levensduur kunststof kozijnen? Een kunststuf raamkozijn wordt steeds populairder geworden. In de nieuwbouw wordt alleen Kunststof gebruikt omdat het vele [...]

Kunststof kozijnen financieren

Kunststof kozijnen financieren? Een nieuwe verbouwing, je droomhuis aan het bouwen of je wilt kozijnen vervangen? Het kan vrij prijzig [...]

Deze website maakt gebruik van Cookies

View more
Accepteren en Doorgaan